Bariz Bir Şekilde Yayın Politikasını Değiştirdiği Görülen Elele Dergisinin 1978 Tarihli Sayısı Gündem Oldu

1976 yılından bu yana belirli aralıklarla yayımlanan kadın ve moda dergisi Elele, tekrardan gündem oldu. Bir Twitter (X) kullanıcısı, derginin Şubat 1978 yılına ait olan bir kapağını paylaştı. Kapakta ise anne ve çocuk sağlığı günümüz şartlarına göre daha 'farklı' vurgulandığı görülüyordu. Bu değişiklik ise sosyal medyada gündem oldu.

Buyrun beraber bakalım👇

1976 yılından bu yana belirli aralıklarla yayımlanan kadın ve moda dergisi Elele, en çok satın alınan dergilerden bir tanesi.

Birçok ünlü ismi de konuk eden dergi, değişik konu başlıklarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Bir Twitter (X) kullanıcısı, derginin Şubat 1978 yılına ait olan bir kapağını paylaştı. Kapakta ise anne ve çocuk sağlığı günümüz şartlarına göre daha 'farklı' vurgulanmış.

Kapağı paylaşan kullanıcı, '70'ler kadar olamadık' notunu düşmeyi de ihmal etmedi...

twitter.com

Yıllar geçtikçe yayın politikasında bariz bir değişikliğe gittiği görülen dergiye de yorumlar gecikmedi👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

twitter.com

İlginizi çekebilir:

Yaptığı Alışılmışın Dışındaki Bisküvili Pastasıyla Goygoycuların Diline Fena Halde Düşen Twitter Kullanıcısı
Mahalledeki Kedilere Nüfus Sayımı Yapan Küçük Kuzenlerini Paylaşarak Hepimizi Yumuşacık Eden Kullanıcı
Aldatmanın da Bir Şiddet Türü Olduğunu Söyleyen Kullanıcı Sosyal Medyayı İkiye Böldü

Popüler İçerikler

Gazeteci Emrullah Erdinç: "Dilan Polat Tutuksuz Yargılanacak"
Okul Müdürü Cinayeti: Öğrencisi, Araç Sürürken Yaklaşıp Başından Vurdu!
Türkiye Çekya Maçının Ardından Kıyafet Üzerinden Provokasyon Yapan Hesaplar Tepki Topladı
YORUMLAR
21.06.2024

Valla herhangi birinizi söylediğime inandırmak gibi bir derdim yok ama ben çocuğun yüzündeki gülümsemeye bakıp gülerken, sen meme derdine düştüysen bir kendine sor ya neden böyleyim diye. Keşke şansım olsa da alayınızı kam yapsam...

21.06.2024

Yani her yerde meme falan mı görmek istiyoruz anlamadım yobazlıkla nasıl bağdaştırmış arkadaşlar bence farklı yobazlıkları eleştirebiliriz iş meme görmeye mi kaldı yani meme görerek mi modern aydın falan oluyoruz. Açıkçası meme görüp görmemenin benim için bi önemi yok. Yani ey gidi günler 70lerde de ne memeler görürdük şimdi bi tane yok mu diyosunuz 😂

Onunla alakası yok . Topluma diretilen baskıcı İslami değer yargılarının ters teptiği ve yarattığı toplum üzerinden aslında siz baskı yaparsanız bu eninde sonunda geri tepecektir anlamı çıkartıyorlar . Yoksa kadının memesinin ve karnının gözükmesi bir sorun değil çünkü o hamile bir birey meme ise cinsel bir organ değil, memeyi cinsel organ olarak görüp kadın toplumunu her konuda baskılayan bu çağdışı düşüncenin ne kadar ilerlediği ve başı açık olan kadınlara namussuz şeklinde bakıldığı gerçeği üzerinde duruyorlar. Toplumun aslında özgürlük anlamında ne kadar geri gittiği, ve din ile kafayı bozarak hamile kadın memesine bile tahammül edemediğini gözler önüne seriyorlar. Meme gibi bir organı cinsel organ sayacak tek olgu İslam dini mensuplarıdır. Dünyanın geri kalanında bu sorun olarak görülmüyor.

21.06.2024

Twitter yorumlarını okuduğumuz kişilerin kimliklerine dair bilgilerinin yani yaşı, işi gücü belirsiz kişiler olması beni düşündürüyor. Her konuda söyleyecek bir sözleri var. Hep bir mağdurluk ve bilirkişilik. Cidden artık alanında yetkin, sazını sözünü dinleyebileceğimiz gerçek anlamda çağın gereklerini anlayan kişileri okuduğumuz bölümlere gelsek ne güzel olacak.

TÜM YORUMLARI OKU (27)