Banyo Yaparken Bu Detaya Dikkat Etmiyorsanız Vücudunuzda Bakteriler Oluşabilir!

Her yiğidin yoğurt yiyişi nasıl farklıysa muhtemelen banyo yapış şekli de farklıdır. Kimisi önce saçını yıkar, kimisi önce vücudunu. Banyo yapma sıklığı da herkese göre farklılık gösteriyor. Peki bilim, en doğru banyo yapma yöntemini açıklayabilir mi? Neden olmasın!

George Washington Üniversitesi Biyoloji Enstitüsü'nden bir ekip, sağlıklı bireylerin cilt mikrobiyomunu yani insanların cildinde yaşayan mikroorganizma topluluğunu inceledi. Araştırma sonucunda vücudumuzda en çok hangi bölgelerde bakteri oluştuğu ortaya çıktı.

Siz siz olun, bu bölgeleri banyoda yıkadığınızdan emin olun.

Kaynak

Banyonuzu nasıl alırdınız?

Muhtemelen bu görseldeki gibi ferah bir banyoya kimse hayır demezdi. Saatler geçirebileceğiniz bu banyo keyfini bir kenara bırakıp gerçek hayattaki banyolarımıza odaklanalım isteriz bugün.

Önce saçınızı yıkıyor, sonra da vücudunuzu yıkıyor olabilirsiniz, ya da tam tersi. Emin olun hepsi kabulümüz!

Fakat bilim, banyo yapmanın bile bir doğru yolu olduğunu söylüyor. Öyle kafanıza göre yıkanıp çıkmak yok bundan sonra. Nasıl ki yemek yemenin sağlıklı ve sağlıksız yolları var, tıpkı onun gibi.

George Washington Üniversitesi Biyoloji Enstitüsü'nden bir ekip, sağlıklı bireylerin cilt mikrobiyomunu yani insanların cildinde yaşayan mikroorganizma topluluğunu inceledi. 

Araştırmada özellikle genellikle banyo yapılırken ihmal edilen bölgeler, yani göbek, kulak arkası ve kol arkaları incelendi.

Araştırmayı yürüten Keith Crandall'ın büyükannesi her zaman söylediği "kulaklarının arkasını, ayak parmaklarının arasını ve göbek deliğini yıka" sözlerinde haklı çıktı.

Biyoistatistik ve biyoinformatik profesörü olan Keith Crandall, büyükannesinin bu sözlerinin ardından onun haklı olabileceğini düşünmüş ve bir araştırma yürütmeye karar vermişti.

Çalışmada 129 öğrencinin kollarından, kulak arkalarından, ayak parmaklarının arasından ve göbeklerinden örnekler toplandı. Bu bölgeden alınan örnekler, diğer bölgelerdeki örneklerle karşılaştırıldı.

Crandall haklıydı. Daha düzenli temizlenen bölgeler çok daha çeşitli bir mikrobiyoma sahipti. İhmal edilen bölgelerde ise daha sağlıksız mikroplar olduğu görüldü.

Cilt mikrobiyomumuz, bizler için yararlı ve zararlı mikroplardan oluşur. 'Normal' olarak dengede bulunan bu mikropların dengesi, zararlı mikroplara doğru kaydığında ise egzama veya akne gibi cilt sorunları yaşanabilir.

Siz siz olun, zararlı mikropların çoğalmasına izin vermeyin.

Her manada!

Ne Sıklıkta Duş Alıyorsunuz? Sosyal Medyanın İnsanlardan Soğumanıza Neden Olacak Goygoyu
Kadınların Erkeklerde İnanılmaz Çekici Bulduğu 10 Basit Özellik
Hangi Kafayla Yapıldıklarını Anlayamasak da Görenlerin Gözlerini Kanatmaya Ant İçmiş 13 Tasarım

Popüler İçerikler

Boykot Çağrısı Sonrası Teşkilat'tan Çıkarılan Aybüke Pusat'tan İlk Açıklama Bambaşka Konuda Geldi!
Ünlü Börekçi İfşa Edildi: Kıymalı Börekte Sakatat ve Tek Tırnaklı Etleri Tespit Edildi
Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı: "Bugün Cumhurbaşkanlığı Koltuğu Padişahlık Koltuğudur, CHP'ye Vermezler''
YORUMLAR
28.01.2025

Nasil ya, yikamayan insanlar mi var amk ?

28.01.2025

gusül abdesti çözümdür.amaçta zaten budur.

28.01.2025

he amk göbek deliğini de yıkıyonuz zaten. muhammed bakmış ki millet pislikten kokudan kırılıyor, lan bi abdestti gusüldü falan alın demiş. duş alın amk abdest alana kadar. adamlar günde 20 kere abdest alıyor osurdum uyudum kan aktı falan diyip ama duş almadığı için ölü gibi kokuyor. bi de yıkadığı ayağına geri pis çorabı geçiriyor. çorabı değişmedikçe o ayağı sudan çıkarmasan nolacak

28.01.2025

bi kulağımızın arkası kalmıştı karışılmayan

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ