Banvit 74-76 Darüşşafaka Doğuş

FIAT Türkiye Kupası’nda Darüşşafaka Doğuş nefesleri kesen maçta Banvit’i 76-74 yenerek finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Banvit maçın başında kısaları ile skor üretip 10-6 öne geçti. Ancak Darüşşafaka Doğuş Wilbekin ve Markoishvili’nin bençten gelişi ile savunmasını sertleştirip topu paylaşan Darüşşafaka Doğuş 19-3′lük seriyle öne geçti. Bjelica’dan 14 sayılık katkı alan Daçka, ilk periyodu 25-13 önde kapattı.

Daçka ikinci çeyrekte farkı 13 sayıya çıkarırken (17-30) Banvit savunmasını değiştirip 2-3 alan savunması yapmaya başladı. Daçka dış atışlara yönelip statik kalırken Banvit, 8 dakikada 24-3′lük seri buldu ve soyunma odasına 41-33 önde girdi.

Üçüncü periyotta Carmicheal’ın pota altını kapatması ve Slaughter’ın üçlüğü ile Banvit 55-43 öne geçti. Savunmasını tam sahaya yayan ve ikili sıkıştırmalar yapan Daçka farkı eritse de Banvit son bölüme 57-54 önde girdi.

Daçka serisini 20-2′ye getirerek geri dönüşü başarırken Bjelica’nın üçlüğü ile 68-60 öne geçti. Banvit oyunu bırakmazken Johnson’ın üçlüğü ile farkı 1 sayıya kadar indirdi. Slaughter’ın savunmada çaldığı toplar Daçka’ya açık sahayı verirken taktik faullerde nefesler kesildi. Markoishvili 1/2 atıp, Fortson basketi bulamayınca Darüşşafaka Doğuş maçı 76-74 kazandı.

Basket Dergisi

Popüler İçerikler

Arda Güler'in Buz Pistindeki Performansı Yine İspanyolları Büyüledi
İdam Cezası Artan Şiddet Olaylarına Neden Çözüm Değil?
Altın Portakal Film Festivali'nde Ödül Alan Nur Sürer Başarısını Yılmaz Güney'e Adadı!