Banksy'nin Satın Aldığı İnsani Yardım Gemisi Göçmenleri Kurtarmak İçin Akdeniz'de

Ünlü İngiliz sokak sanatçısı Banksy, Akdeniz üzerinden Avrupa'ya geçmeye çalışan göçmenleri kurtarma operasyonunda kullanılması için bir gemi satın aldı. Ünlü bir anarşitsin adının verildiği geminin finansmanının Banksy'nin eserlerinin satışı ile sağlandığı belirtildi. Geminin kaptanı da daha önce kurtardığı göçmenlerle gündeme gelen Pia Klemp...

Fransız donanmasına ait eski geminin internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Banksy'nin Avrupa'da yaşanan sığınmacı krizini eleştiren eserlerinin satışından elde ettiği gelir ile alındığı belirtildi.

Gemiye Fransız anarşist feminist Louise Michel'in adı verildi.

Louise Michel'in internet sitesindeki bilgilere göre, gemi mürettebatı arama ve kurtarma çalışmalarında deneyimli 10 kişilik bir ekipten oluşuyor. 

Yine aynı sitede geminin Perşembe günü Orta Akdeniz'e açıldıktan sonra 14'ü kadın 4'ü çocuk 89 kişiyi kurtardığı ve onlara güvenli bir liman arandığı ifade edildi.

Geminin kaptanı da tanıdık bir isim: Pia Klemp

Klemp, daha önce Sea Watch deniz arama ve kurtarma örgütüne ait gemilerde kaptanlık yapıyordu.

Klemp, daha önce de birçok mülteciyi kurtarmıştı. 👇

Mültecileri Kurtaran Kaptan, Onur Nişanını Reddetti: 'Kimin 'Kahraman Kimin Yasa Dışı Olduğuna Karar Verecek Otoriteye İhtiyacımız Yok'

Beyaz-pembe kurtarma gemisi

Gemi, kimliğini gizli tutan ve eserleriyle siyasi mesajlar veren Bansky'nin çizgilerini taşıyor. 

Beyaz ve pembe renklere boyanmış olan geminin güvertesinde Banksy'nin çizdiği kalp şeklinde bir can simidi tutan bir kız resmi bulunuyor.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Banksy'nin arama ve kurtarma misyonuna dahil olması 2019 yılına dayanıyor.

"Faşizm karşıtı mücadelenin bir parçası"

Gazetenin haberine göre, geminin kaptanı Pia Klemp, Banksy'nin kendisine 2019 yılında yazdığı e-postada, “Ben İngiltere'den bir sanatçıyım, göç kriziyle ilgili çalışmalarım var ve  bunlardan elde ettiğim parayı elbette elimde tutamam. Bu parayı yeni bir gemi almak için kullanabilir misiniz?' dediğini aktardı. 

Önce bunun bir şaka olduğunu düşünen Klemp, Banksy'nin kendisini siyasi duruşu nedeniyle seçtiğine inandığını söyledi. 

Klemp, 'Denizdeki kurtarma faaliyetlerini insani bir eylem olarak değil, faşizm karşıtı mücadelenin bir parçası olarak görüyorum' şeklinde konuştu.

Bunun feminist bir proje olduğunu belirten Klemp, Louise Michel adına sadece kadın mürettebatın konuşabileceğini söyledi. Klemp, gemide yatay hiyerarşi ve vegan diyet uygulandığını da sözlerine ekledi.

The Guardian ve DW Türkçe

Popüler İçerikler

Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
Cübbeli Ahmet Hoca: “Cumhur İttifakı’na Oy Vermek Vaciptir, Vermeyen Günahkar Olur, Azap Çeker”
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
YORUMLAR
28.08.2020

Kendi ulkesinde alsin kurtardigi gocmenleri nede olsa humanist kendisi. Biz yillardir gocmen kurtariyoruz bati medyasinda kimse bizi alkislamiyor.

28.08.2020

3 beğenmeyen yunanlı

29.08.2020

Kurtardıklarını sanırım geri dönüp türkiyeye bırakıyor onlarda daha sonrasından tekrar denize endless loop..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ