Banksy Filistin'deki Çalışmasıyla Döndü: 'Dünyanın En Kötü Manzaralı Oteli; The Walled Off'

Çalışmalarıyla hepimizi düşünmeye sevk eden anonim sokak sanatçısı Banksy, Filistin'de yaptığı anlamlı çalışma ile tekrar karşımızda. Daha önce İsrail saldırıları nedeniyle harabeye dönen Filistin sokaklarını tuval olarak kullanan Banksy, yeni çalışmasıyla Batı Şeria'daki duvarı, zihni ve eseriyle yıkıyor. 

Karşınızda, dünyanın en kötü manzaralı oteli; 'The Walled Off.'

Fotoğraflar: Anadolu Ajansı

Banksy, Beytüllahim'deki dört tarafı ayrım duvarıyla çevrili ve ismi de bu anlamı taşıyan "The Walled Off" (Duvarla Çevrili) Otel ile geri dönüş yaptı

İsrail duvarın 'terör saldırılarını' engellemek için gerekli olduğunu savunsa da, Filistinliler aynı kanaatte değil. Onlara göre Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından 'yasa dışı' ilan edilen duvar; araziye el koymanın bir aracı.

Otelin manzara konusunda övgüsü de farklı haliyle: 'Dünyanın en kötü manzarasına sahip olmak'

Banksy'nin çalışmaları ile donatılmış otelde televizyon dahi bir sanat eserine dönüşmüş

Odalardan birindeki çalışmada İsrail askeri ve Filistinli direnişçinin yastık savaşı yaptığı görülüyor ✌️

Banksy'nin bilindik işlerinden 'Rage, Flower Thrower' da otelin lobisinde kendine yer buluyor

20 Mart'ta hizmete açılacak olan otel sayesinde, yasadışı olmasına rağmen İsraillilerin de konaklamaya veya ziyarete gelerek Filistinlilerin neler yaşadığını görmeleri umuluyor

14 aylık inşaat sürecinin sonunda otelin açılışına ise Banksy'nin katılıp katılmadığı bilinmiyor 😊

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
05.03.2017

Keşke her yerde molotof konteyli gibi yıkıcı protsetolar değil buradaki gibi yapıcı, yaratıcı ve düşünmeye sevk eden protestolar gerçekleşse...

05.03.2017

bijici tayfanin dusunme yetisi oldugunu sanmıyorum

05.03.2017

Allah aşkına filistinlilerin neler çektiğini görmeleri için isrraillilerinde gelmeleri bekleniyomuş, onlar çocuklarına attıkları füzelerin üstüne filistinlilere kötü dileklerini yazmalarını öğreten bir millet 20.-21. yüzyılın yaşanmış ve yaşanan en uzun süren holokostudur bu! Nazilerin yaptığı holokost, yahudilerin müslümanlara yaptığı ve yapıyor olduğu holokost yanında devede kulak kalır! Bütün dünyada oturmuş bu soykırımı yıllardır izliyor yazıklar olsun insanlığa! Eminim dünya dünya olalı böyle soykırım görmemiştir.

Pasif Kullanıcı
05.03.2017

O soykırım bunun için var zaten. İsrailliler her seferinde temize çıksın, herkesi kendine acındırıp istedikleri her şeyi yapabilsinler diye. "Ama bu yaptığınız yanlış" dendiğinde duygu sömürüsü yapıp işin içinden sıyrılsınlar diye. Hiçbi dini gerekçem yok, din falan da umrumda değil zaten. Yahudilerin tümü bana sırtlan gibi görünüyo. Tıpkı sırtlan sürüsü gibiler. Birbirlerinden başka kimseyi sevmezler, kimseye tahammülleri yoktur. Hani yaralı bi hayvanın etrafında kahkaha atar gibi sesler çıkarıp sinsi sinsi dolaşırlar, bi aslan görünce de bi kenara pusup kendilerini acındırırlar ya, aynı öyle işte. İkiyüzlülükleri, sinsi ve içten pazarlıklı oluşları sinir ediyo beni. Kısacası her halleriyle iticiler!

Seneler boyunca Zionist yahudiler Berlin duvarını utanç duvarı olarak adlandırdılar. İsraildeki yapımı 2002 de başlayıp 2015 yılnda biten 10 metre yüksekliğinde 760 km uzunluğunda olan duvar için nedense kimsenin sesi çıkmıyor!

TÜM YORUMLARI OKU (9)