Bankaların Kripto Para Talebi Çığ Gibi Büyüyor: Bitcoin ve Ethereum Alman Tasarruf Bankaları'na Geliyor!

Almanya'nın toplu tasarruf bankası olarak bilinen Sparkasse, yakın zamanda müşterilerine Bitcoin ve Ethereum odaklı hizmetler sunmaya hazırlandığını açıkladı. Yaklaşık 370 banka ve 50 milyon kişilik müşteri ağıyla Avrupa'nın farklı ülkelerinde hizmet veren Alman bankası, kripto para yatırım varlıklarını 2022 yılına yetiştirmek için kolları sıvadı. 

İşte detaylar!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Avrupa bankaları kripto para çalışmalarına başladı!

Pek çok bankanın kripto para birimlerine yönelik çalışmalar yürütmesi, Almanya'nın en popüler bankalarından Sparkasse'yi de etkiledi. Avrupa genelindeki müşterilerine gelişmiş kripto para hizmetleri sunacağını açıklayan banka, projenin ileri aşamalı olduğunu ve üzerindeki çalışmaların hala devam ettiğini bildirdi. 2022 ile birlikte hayata geçirilmesi planlanan bu gizli projeye, gruptaki pek çok bankadan teklif geldiği doğrulandı.

370 bankanın her biri farklı bir karar alabilir.

Sparkasse, Avrupa geneline dağılmış 370 bankadan oluşuyor ve müşterileri adına tasarruf hesaplarını yönetiyor. Yapılan açıklamalara göre bu büyük bankacılık grubu, müşterilerinin kripto para birimlerine doğrudan erişmesi için yenilikçi hizmet çalışmalarına başlamış durumda. Kripto para birikim hesabı ve cüzdan araçlarının yanı sıra, tamamlayıcı ticaret platformu üzerine de çalışmaların olduğu bildirilen raporlarda, 370 bankanın her birinin onay hakkı bulunduğu açıklandı. Buna göre, toplu bankalardan her biri hizmeti yürütmek isteyip istemediğine kendi karar verebilecek.

Ana hedef, kripto para borsalarını aradan çıkarmak!

Sparkasse Grup, hizmet çeşitliliğini artırarak müşterilerin kripto para borsalarına gereksinim duymasını azaltmayı hedefliyor. Bunun için planlanan hizmetler arasında kurum içi bir kripto para cüzdanı ile kripto para ticaret platformu bulunacak. Ethereum ve Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimleri de banka müşterilerine sunulacak. Böylece yatırımcıların farklı borsaları kullanma ihtiyacı ortadan kalkacak ve kripto para birimleri herkes için erişilebilir hale gelecek.

Cüzdan hizmeti ek doğrulama gerektirmeyecek.

Hazırlanan yeni hizmetler, Alman BT sağlayıcısı S-Payment tarafından onaylanacak. Bu yeni hizmet konseptinde kullanıcılara ek doğrulama gerektirmeyen bir kripto para cüzdanı da sunulacak. Yapılan açıklamaya göre, müşterilerin pek çoğu borsalardaki doğrulama süreçlerinden çekiniyor ve sırf bu yüzden farklı hizmetlere yöneliyor. Sparkasse, sunmaya hazırlandığı bu hizmet ile var olan engelleri kaldırmayı ve kripto para kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Proje çalışmaları hala devam ediyor.

Henüz pilot aşamada olan proje,  Alman Tasarruf Bankaları ve Giro Birliği sözcüsü Alexander Hartberg tarafından doğrulandı. Hartberg, ' Sparkasse, kripto para birimlerine olan büyük ilgiyi görüyor ve proje ekibi 2022 ilk yarısı için komite kararları hazırlıyor.' açıklamasında bulundu. Projeye henüz kesin bir yeşil ışık yakılmadığını da bildiren Hartberg, detaylar üzerindeki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Avrupa bankacılık ortamı komple değişebilir.

Projenin bütün detayları halka açıklanmasa da, Avrupa'da türünün ilk örneği olacağı belirtiliyor. Alman hükümetinin kripto para desteği ile geniş kullanıcı tabanının, Avrupa genelindeki bankacılık hizmetlerini kökünden şekillendirmesi bekleniyor. Sparkasse'deki merkeziyetsiz operasyonel yapı, önümüzdeki dönemde kripto para benimsenme hızını fazlasıyla artırabilir. Ekosistemin yaygınlaşmasıyla birlikte diğer lider bankalardan da benzer ürün paketleri gelebilir.

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu