Onedio Logo

Bankalarda Kredi ve Mevduatlarda Azalma Görüldü: Döviz Mevduatları Arttı

Kapak Görseli

Bankacılık sisteminde krediler ve mevduat azaldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, krediler 5 trilyon 347,9 milyar TL'den 4 trilyon 635 milyar TL'ye, mevduatlar ise 6 trilyon 93,6 milyar TL'den 4 trilyon 868,4 milyar TL'ye indi.

Merkez Bankası verilerine göre, yerli yatırımcıların döviz mevduatı 1 milyar 183,9 milyon dolar artış gösterdi.

Mevduat geriledi

Mevduat geriledi Görseli

Tüketici kredileri 768,3 milyar TL'den 774,7 milyar TL'ye, bireysel kredi kartları 197,9 milyar TL'den 203,6 milyar TL'ye geldi.

Aynı hafta mevduat 6 trilyon 93,6 milyar TL'den 4 trilyon 868,4 milyar TL'ye indi.

Takipteki alacaklar 160,7 milyar TL'den 157,4 milyar TL'ye geriledi.

Veriler 24 Aralık ile biten haftayı kapsıyor.

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 1,18 milyar dolar arttı

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 1,18 milyar dolar arttı Görseli

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 1 milyar 183,9 milyon dolar artış gösterdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, bir önceki hafta 237 milyar 790,8 milyon dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 24 Aralık ile sona eren haftada 238 milyar 974,70 milyon dolara geldi.

Dolar ve Euro'nun rekor kırdığı 10-17 Aralık haftasında 231 milyar 645 milyondan 237 milyar 790 milyona çıkmıştı.

Yabancı para mevduatlarda artış

BDDK verilerinde sektördeki yabancı para mevduatlarda da artış görülürken, Dolar ve Euro'da yükselişin hızlı olduğu haftayı yakalayamamış görülüyor.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Menajer Ferhat Karagöz’den Rapçi Blok3 Hakkında Şok Suçlamalar: "Darbedildim, Alıkonuldum"
Menajer Ferhat Karagöz’den Rapçi Blok3 Hakkında Şok Suçlamalar: "Darbedildim, Alıkonuldum"
Balıkesir'de 6.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!
Balıkesir'de 6.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!
İddia: Diploması Sahte Çıkan Padişah Torunu Kayıhan Osmanoğlu Asker Kaçağı Çıktı
İddia: Diploması Sahte Çıkan Padişah Torunu Kayıhan Osmanoğlu Asker Kaçağı Çıktı