Hesabınıza bir sabah uyandığınızda kaynağını bilmediğiniz bir paranın yattığını görseniz ne yaparsınız? Birçok kişi bunu büyük bir şans olarak nitelendirse de aslında bu durum ciddi bir hukuki sorumluluğu ve potansiyel cezai yaptırımları beraberinde getirmektedir. Türkiye’de son dönemde banka hesaplarının üçüncü kişilerle paylaşılması veya yanlış para transferleri nedeniyle biriken yüz binlerce ceza davası, konunun ciddiyetini gözler önüne seriyor.
Detaylar 👇
İyide bu sebepten demiyorlar mı dikkat li olun diye, vallahi bana yatmış olsaydı.Vermezdim,gitsin mahkemeye öyle yada böyle zaten banka borcunu odeyemedigim için yatacakken.Bankanin borcunu öderim.İçerde de 1,2 sene yatar çıkarım.Devletin işi ne baksın bana,😂🤣👍
Gerçekle kurguyu ayırt edemeyen eğitimsiz bir toplumda risk analizi de sıfır olduğu için birikmiş dava dosyaları olması normal. Korumakla yükümlü olduğu malı arkadaşıyla ortak çalıyor, kendisini de etkisiz hale getirilmiş imajı veriyor ve kolluk kuvvetlerinin bunu yiyeceğini düşünüyor!
Hiçbir şey olmuyor. Annem yaptı o hatayı, parayı geri alamadık, bankanın umurunda bile olmadı, suç duyurusunda bulunalım dedik güldüler. Yani bu ülkede sebepsiz zenginleşmek serbest. Zaten baksanıza, başımızdaki herkes sebepsiz zengin