Bangladeş’te İnternet Açıldı, Sosyal Medya Kapandı: Protestolarda 147 Kişi Hayatını Kaybetti

Bangladeş’te hükümet, kamuya alıncak işçilerin kotalarında değişiklik yapınca halk protestolara başlamıştı. Bangladeş hükümeti, artan protestolar nedeniyle yurt genelinde internet kesintilerine başvurmuştu. Bangladeş’te internet yeniden açıldı ancak küçük bir farkla. Instagram, Twitter, WhatsApp, TikTok ve YouTube gibi sosyal medya sitelerine erişim engellendi.

Pakistan’da hükümet başkanı Şeyh Hasina Vecid, kamuya alımlarında değişiklik yapacak yasa tasarını onaylaması sonrasında ülke genelinde özellikle öğrencilerin katılımıyla protestolar başlamıştı.

Hükümet, artan protestoları kontrol altına almak için “internetin fişini çekmiş” ve ülkede yaklaşık 11 gün boyunca internet sınırlı kullanılmıştı.

Telekomünikasyon ve Bilgi İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Zunaid Ahmed Palak’ın açıklaması sonrasında ülkede internet kesintisi sona ermişti.

Ancak Twitter, WhatsApp, TikTok ve YouTube, Instagram gibi özellikle öğrencilerin haberleşmek için kullandığı sosyal medya sitelerine erişim engeli getirildi.

Bangladeş’te yaşanan protestolar sebebiyle sokağa çıkma yasağı da ilan edilmiş ve toplamda 147 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Instagram'a Nasıl Girilir? Erişim Engeli Getirilen Instagram'a VPN ile Girilir mi?
Instagram'ın Engellenmesiyle İşsiz Kalma Korkusu Yaşayanlar İçini Döktü
Instagram’ın Kapatılması E-Ticaret Kaosu Yarattı: Instagram’ın Kapatılmasının Faturası Günlük 1.9 Milyar TL!

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
YORUMLAR
02.08.2024

Gercek 10000 ler öldü ama haberler 147 kişi bu Müslim liderler neden hep aynı

02.08.2024

Sen Bangladeş te yasiyon heralde bizzat kendin şahit oldun heralde nerden biliyon 10000 ler hemen müslim liderler neden böyle diğer gayri müslim liderler nasıl acaba.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ