Balkanlar Üzerinden Gelen Soğuk ve Yağışlı Sistem Kapımızda

Güneyli rüzgarlarla daha da artan ve yer yer mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çıkan sıcaklık yarın Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte Marmara'dan başlayarak hissedilir derece azalacak. 

Rüzgarın bugün Marmara ve Ege bölgelerinde, yarın İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esecek. Soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. 

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'nin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görülecek.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden, Doğu Akdeniz ile güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • SİS UYARISI: İç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Çanakkale çevreleri, Balıkesir'in batı kıyıları ile İstanbul'un batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

BURSA Parçalı ve çok bulutlu 19

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 16

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren batı kesimleri yağmurlu 15

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 16

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgarın, kıyılarında güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı bulutlu 13

AYDIN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimleri sağanak yağışlı 17

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 16

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu 15

AKDENİZ

Az bulutlu, batısının parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Az bulutlu 20

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu 17

HATAY Az bulutlu 18

MERSİN Az bulutlu 19

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis, kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve az bulutlu 14

ÇANKIRI Parçalı ve az bulutlu 13

KONYA Parçalı ve az bulutlu 15

YOZGAT Parçalı ve az bulutlu 13

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU Parçalı bulutlu 15

DÜZCE Parçalı bulutlu 16

SİNOP Parçalı bulutlu 20

ZONGULDAK Parçalı bulutlu 21

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA Parçalı ve az bulutlu 17

ARTVİN Parçalı ve az bulutlu 11

SAMSUN Parçalı ve az bulutlu 21

TRABZON Parçalı ve az bulutlu 20

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ELAZIĞ Az bulutlu 9

ERZURUM Az bulutlu -4

KARS Az bulutlu -5

VAN Az bulutlu 5

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATMAN Az bulutlu ve açık 12

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 11

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 14

SİİRT  Az bulutlu ve açık 10

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege’de fırtına, gece kuvvetli fırtına, Marmara, Batı Karadeniz ve gece Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), akşam kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), doğusu güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m batısı 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, gece batısı yağmurlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s) akşam 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/s), akşam 5 ila 7 (40-60km/s), gece kuzeyi kuzeydoğudan 7 ila 9 (60-90 km/s), Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s) gece 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m kuzeyi 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi,yağış anında orta, fırtınada zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, akşam 3 ila 5 (20-40 km/s) Dalga:1,0 ila 1,5m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), batısı 5 (40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m Görüş: İyi.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!