Zehirli bitkiler ve otlar belirli bölgeler için etkili olsa da, Büyük İskender'in Orta Doğu'yu fethi sırasında daha ölümcül bir yöntem keşfedildi. M. Ö. 326'da İskender ve ordusu, büyük olasılıkla günümüz Pakistan'da bulunan Harmatelia şehrine geldi. Harmatelia'da yaşayanlar bu savaşı kazanacaklarına garip bir şekilde güveniyorlardı. Yunanlılar kısa zamanda bu güvenin nedenini öğrendi. Kılıçları ve ok uçları ölümcül bir zehir ile kaplandı, böylece küçük bir çizik bile bir adamı öldürecekti. Bu zehir, büyük olasılıkla bir tür yılanlardan elde edilmişti. Bu yılanlar öldürüldü ve güneşte çürümeye bırakıldı. Böylece sıvı ayrıştı ve zehir elde edildi. Zehir, yaralı bir kişinin hemen uyuşmasına, ağrılara ve kasılmalara neden oluyordu. En sonunda ise yara olan bölgeden siyah köpükler çıkıyor ve kişi acı bir şekilde hayatını kaybediyordu.
Grejuva, kaç fantastik hikayeye, kaç edebiyat eserine ilham verdi sayısı yok resmen. Suda bile yanabilen bir ateş olması akıllara game of thronestaki "çılgınateşi" getiriyor. Kim bilir, zamanın fighter uçak fikri olan ejderhaların bile ateş püskürtme fonksiyonunun fikir kaynağı budur. Kimilerine göre Prometheus'un çalıp insanlığa hediye ettiği, bilgiyi ve teknolojiyi simgeleyen ateş de yine bu ateştir. Hatta İstanbul bile çok çok uzun zamanlar boyunca kuşatanlarına karşı bu sayede korunabildi.
Bu tarz bilgilendirici paylaşımların artması dileğiyle.
Ne biçim çevirmişsiniz lan yine? #8'in Türkçesi "deli bal" #10'unki Rum ateşi. Şu kavramları bir kontrol edip öyle yayınlayın içeriği.