Onedio Logo

Balıkçılar 'Vira Bismillah' Dedi

Kapak Görseli

Denizlerde av yasağının bugün itibariyle sona ermesiyle balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek balık sezonunu açtı. Bugünden itibaren tezgahlarda taze balık satışı başlayacak.

Balıkçılar sezonu bugün açtı. 

Marmara Denizi'nin güneyi ile Ege Denizi'nin kuzeyinde, tekne, ekipman, yakıt, personel ve diğer eksiklerini gideren balıkçılar,  denize açılıp, sezonun ilk mahsulünü toplamadan önce tören düzenlendi.

Yaklaşık 250 bin balıkçı denize ağ atacak

Yaklaşık 250 bin balıkçı denize ağ atacak Görseli

Balıkçılar yasağın kalkmasıyla gırgır ve trol yöntemiyle avlanabilecek.

Bu sezon da geçen yıl olduğu gibi en çok hamsi avlanması bekleniyor

2015'te 193 bin tonu hamsi olmak üzere toplam 431 bin ton balık avlanırken, deniz çiftliklerinde yetiştirilen balık miktarı 240 bin ton oldu.

Balık yetiştiriciliğinde ilk sırayı 108 bin ton ile alabalık üretimi alırken, bunu 75 bin ton levrek, 52 bin ton çipura üretimi takip ediyor. Türkiye'de hamsiden sonra en çok sardalya, istavrit ve palamut avlanıyor.

Tekirdağ

Sinop

Ordu

İstanbul Rumeli Feneri

AA ve DHA

Popüler İçerikler

Yeni Emeklilik Sistemi Geliyor: Tamamlayıcı Emeklilik Sistemiyle Tüm Çalışanların Maaşı Her Ay Kesilecek
Yeni Emeklilik Sistemi Geliyor: Tamamlayıcı Emeklilik Sistemiyle Tüm Çalışanların Maaşı Her Ay Kesilecek
Yeni Barış Süreci Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Yeni Barış Süreci Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Barış Terkoğlu Ekrem İmamoğlu'nun Diplomasının İptali Halinde Askere Çağırılacağını İddia Etti
Barış Terkoğlu Ekrem İmamoğlu'nun Diplomasının İptali Halinde Askere Çağırılacağını İddia Etti
YORUMLAR
02.09.2016

Deniz katliamı başladı diyorsunuz yani

07.09.2016

Kral abdullah sarayını açarken böyle dermiş gelenektir bu. aşağıda bağzı vatan hainleri arablara tezat görüş belirtiyor. Ayıptır!!!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ