Balat Minik Kalpler Çocuk ve İyilik Aşevi ismiyle ticari kaygı gütmeksizin çocuklara hizmet veren bu projeyle 60’ını aşkın çocuğun pek çok ihtiyacı karşılanıyor. Farklı yaşlardaki çocuklar burada sabah kahvaltısı yapıyor, öğlen yemeği yiyor, çeşitli konularda ders alabiliyor ve gönüllülerin yardımlarıyla hayallerine kavuşuyor.
Hobbit House’un kapanmasının ardından çocukların çok üzüldüğünü ve buna şahit olduğunda bir şeyler yapmaya karar verdiğini anlatan Ali Rıza Nebioğlu, uzun yıllardır Balat’ta yaşıyor ve tekne bakım-tamiriyle uğraşıyor. İyilik evinin bir ticarethane olmadığının altını çizen Nebioğlu, “Ben olmasını istemedim, istemiyorum da... 68 çocuğumuz var. Her sabah ücretsiz bir şekilde çorba içip, öğlen yemeklerini yiyorlar” diyor.
Hayırseverlerin yardımlarını çocuklara ulaştırdıklarını ve eşi Maria Hanım’la tasarladıkları bu evde yalnızca çocukları mutlu etmek için çabaladıklarını ifade eden Nebioğlu, evdeki hiçbir şeyin kendisini ait olmadığını ifade ediyor. Oyuncakların, kitapların, eşyaların ve dahi evin bile çocuklara hizmet etmek için bulunduğunu söylüyor ve ekliyor: “Buradaki erzak dahil, şu şeker dahil bana ait değil. İnsanlar getiriyorlar ben de bunları yerine ulaştırmak zorundayım. Sadece hayırseverlerimizin yardımlarını sahiplerine iletiyorum. Burada en zor iş, gelen yardımları dağıtırken oluyor. Benim 2-5 tane dondurma alma şansım yok, aldığım zaman kesinlikle 60 tane alacağım. Çünkü bütün çocuklara almak ve vermek zorundayım.'
Ne diyelim ki, ellerinize sağlık, yüreğinize sağlık!
2020'de yapılacaklar listenizde neden bir iyilik olmasın ki?
İnsanoğlu dünyayı öyle adaletsiz bir sisteme oturtmuşki , geleceğimizi belkide değiştirebilecek bu güzel çocukların önüne koymamız gereken nimetleri , hiç hak etmedikleri halde milletvekili denen ve kavga , gürültü , çıkar mücadelesi , biat etme dışında hiçbir işe yaramayan varlıkların önüne koydurmak zorunda bırakıyo hepimizi.
Süper kahramansınız gözümde.
Hobbit House kapanmış mı? Vay bee. Buradan mı öğrenecektim. Helal olsun. Umarım uzun yıllar devam edersiniz.