Bakteri Kolonileri Tarafından Rehin Alınmamıza Neden Olan 17 Utanılası Alışkanlık

Kulaklarımızın arkasını temizleriz, ayak parmak aralarını kurularız ve her yemekten önce ellerimizi yıkarız. Yine de bakterilerden kaçamayız!

Ne kadar temiz olursak olalım, hayatımızdaki tüm pislikleri yok etmek pek mümkün değil. Ancak daha fazla dikkat etmemiz gereken bazı durumlar var...

1. Eski diş fırçası kullanmak

Eğer eski bir diş fırçası kullanıyorsanız diş fırçalamak hijyene dair bir eylem olmayacaktır. Diş hekimleri diş fırçanızı en az üç ayda bir değiştirmenizi ve kıllar yıpranmaya başlarsa daha erken değiştirmenizi önerir.

2. Aşırı yıkanmak

Çok çok temiz olmak diye bir şey yoktur. Banyo ürünlerine sürekli maruz kalmak cildinizin kurumasına sebep olabilir. Kuruluk aslında binlerce bakteri türünün cildinize nüfuz etmesini kolaylaştırır.

3. Tırnak yemek

Bu, en kirli alışkanlıklardan biri olabilir. Tırnaklarınızı sık sık yiyorsanız, bir dizi hastalığa ve  acil cerrahiyi gerektiren  enfeksiyona yol açabilirsiniz.

4. Havluların tekrar kullanılması

Havlularınızı tekrar tekrar kullanıyor ve sıkca değiştirmiyorsanız mantar,siğil gibi hastalıklara davetiye çıkarabilirsiniz. Ayrıca akne problemlerini de tetikleyebilir.

5. Yeterince diş fırçalamamak

Çoğumuz günde 2 kere fırçalamaya mırın kırın ediyoruz. Aslında her öğünden sonra fırçalamalı ve mutlaka diş ipi kullanmalıyız.

6. Jiletleri değiştirmemek

Büyük olasılıkla jiletinizi olması gerekenden çok daha uzun süre kullanıyorsunuz. Erkeklere yüz bıçaklarını sadece birkaç kez kullanmaları önerilir. Kadınlar ise enfeksiyonları ve mantarları önlemek için en fazla 3-4 kullanımdan sonra jiletleri yenisiyle değiştirmeliler. Mümkünse kullan-at jiletler kullanılmalı.

7. Sadece sabahları duş almak

Evet, sabah duşunun birçok faydası var.

Yine de, yatmadan önce duş almanın vücuda pek çok artısı mevcut. Ayrıca kafalarımız yastık kılıflarımıza her gece çok miktarda bakteri getirir ve bu bakteriler cilt sorunlarına sebep olabilir.

8. Tuvalette telefon kullanmak

Verizon Wireless tarafından  yapılan araştırmaya göre , insanların %90'ı telefonla tuvalete girmenin sorun olmadığını düşünüyor.

Mikroplar ana problemdir ve ıslak yerleri sevdiklerini hepimiz biliriz. Yemek masamıza koyduğumuz gece yatağımıza götürdüğümüz telefonu bu mikroplara maruz bırakmamalıyız.

9. Aşırı sıcak su ile duş almak

Sıcak suya maruz kalmak cildinizi tahriş edebilir. Dermatologlar, sıcak suyun cildi sağlıklı tutan doğal yağlardan  arındırılabileceğini söylüyor. Bu durum da çeşitli cilt rahatsızlıklarına yol açabilir.

10. Süresi dolmuş kozmetikleri kullanmak

Makyaj ürünlerinizdeki basılı son kullanma tarihlerini göz ardı etmek, pahalıya patlayabilir. Bakteriler, küf, mayalar ve mantarlar döküntülere, alerjik reaksiyonlara, kızarmış bir göze, enfeksiyonlara ve kalıcı hasara yol açabilir.

11. Yastık kılıflarını değiştirmemek

Bu gece yastığınızdaki derinlemesine işlemiş bakterileri, cilt döküntülerini ve sıvıları düşünerek uyumaya çalışın. Korkunç değil mi?

Neyse ki, inanılmaz derecede kirli yastık kılıflarımız da dahil olmak üzere nevresim takımlarının sık sık yıkanması, rahat ve temiz bir uyku için yeterlidir.

12. Çok fazla temizlik yapmak

Her yeri çamaşır suyuyla çitilemek mikroplarla ilgili endişelerinizi hafifletebilir. Ancak aşırısı insan yaşamı için uygun değildir. Bazı durumlarda, astım ve alerji riskini artırabilir.

13. Manikür/Pedikür aletlerini paylaşmak

Diş fırçanızı bir arkadaşınızla paylaşmazsınız. Aynı hassasiyeti tırnak makaslarına ve törpülere de göstermelisiniz. Mikroskobik cilt hücreleri ve bakteriler bu aletlere yapışır. Bu yüzden düzenli olarak temizlenmeli ve 'kişisel kullanım' ile sınırlı kalmalıdır.

14. Halıları ihmal etmek

Tüm süpürmelere rağmen halılarınız hala kirli olabilir. Bir düşünün giysilerinizi sadece süpürseydiniz asla temiz olmazlardı. Bu nedenle bakteri ve virüs yuvası halıları temizlemenin tek yolu düzenli halı yıkamadır.

15. Ter silmek

Ter damlacıkları burnunuzdan süzülmeye başladığında, ellerinizle silme isteğine karşı koyun. Yüzünüze sürekli dokunmak (özellikle spor salonları gibi ortak alanlarda) tam bir kabus. Ter için bir havlu kullanmak ya da peçete ile silmek akıllıca olacaktır.

16. Saç fırçalarını yok saymak

Tarağınızın üzerinde gizlenmiş eski saçlarınızın arasında bol miktarda bakteri var. Fırçaların da düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Aksi takdirde, ölü hücreleri, yağları ve tozları temiz saçlarınıza taşıyabilirler.

17. Çok dokunulan yerleri göz ardı etmek

Evcil hayvan oyuncakları, uzaktan kumandalar, lamba anahtarları, kapı kolları  gibi günlük yaşamımızda yaygın olarak kullanılan birçok nesne nadiren hak ettikleri temizlik mertebesine ulaşır. Yeterince temiz olduğundan emin olmalısınız.

Hijyenik olmadığı halde gizli gizli yapmaya devam ettiğiniz şeyleri yorumlara yazın!

Bu içerikleri ilginizi çekebilir;

Bu Hijyen Testi ile Senin Gerçekte İğrenç Biri Olup Olmadığını Söylüyoruz!
'Bu Nasıl Bir Hijyen Algısı?' Dedirtecek Tarihin En Kötü 25 Temizlik Alışkanlığı
İşte Kirliliğiyle Tehlike Oluşturan 'En Pis' 10 Eşya

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
31.05.2020

cidden bir insan neden telefonla tuvalete girer. ömrümün sonuna kadar anlayamayacağım bunu bu kadar iğrenç bişey olabilir mi ya

31.05.2020

Sağolun elinize sağlık

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ