Bakliyat Böceklerinden Kurtulmak İçin Ne Yapmalıyız? Bakliyat Böceklerini Uzak Tutmanın Püf Noktaları...

Sağlıklı beslenmenin başında gelen bakliyatlar protein ve aminoasit bakımından oldukça zengindir. Kalp ve damar sağlığı açısından da ayrıca tavsiye edilen besinler arasında yer alırlar. Bakliyatlar içerisinde yüksek oranda lif bulundururlar. En az haftada 2-3 kere tüketilmesinde fayda vardır. Birçok faydası bulunan bakliyatların tüketmesi kadar saklaması da önemli noktalardan biridir. Saklama koşulları iyi olmayan bakliyatlar bir süre sonra böceklenebilir ve çöpe gitmiş olur. Bu dertten muzdarip birçok kişi bakliyat böceklerinden kurtulmanın yollarını arıyor. Peki, bakliyat böceklerinden kurtulmak için ne yapılır? Bakliyat böceklerini uzaklaştırmanın yolları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz bakliyatları evlerimizde muhafaza etmekte çok önemlidir. Eğer uygun ortam sağlanmazsa bakliyatlar çok çabuk bozulabilir. İçlerinde böcekler oluşur ve sonrasında o böcekler kelebeklere dönüşerek evlerimizin her yerini sarabilirler. Bununla da kalmaz evinizde bulunan diğer bakliyatlara da bulaşabilir ve onlarında çöpe gitmesine neden olabilirler. Bu gibi bir durumla karşılaşamamak için alabileceğiniz bazı önlemler bulunmaktadır. Bakliyat böceklerinden kurtulmak için yapılması gerekenlere ve bakliyat böceklerine karşı alınacak önlemlere dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Bakliyat Böceklerinden Kurtulmak İçin Ne Yapmalıyız?

Doğru koşullarda saklanmayan bakliyatlar böceklere ve sonrasında bu böceklerin tüm bakliyatlara sarmasına neden olabilir. Bu tarz olaylarla karşılaşmak istemiyorsak öncelikle bakliyat alırken ambalajlarını çok iyi kontrol etmeliyiz. Hava almamış ya da reyonlara dizilirken paketlerinde deformasyon oluşmamış bakliyatları seçmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca ürünün paketlenme tarihlerine de çok dikkat etmelisiniz. Satın aldığınız bakliyat tarzı ürünleri evlerinizde mümkünse cam kavanozlarda ağızları sıkı bir şekilde kapalı olacak tarzda saklamakta faydalı olacaktır. Tabi ki buda belli bir zaman sonra yeterli olmayabilir.

Ağaçların içinde yapraklarının hoş kokmasıyla tanınan bir ağaç vardır. Defne yaprağı dediğinizi duyar gibiyim. Bu yaprağın aromatik kokusu bakliyat böcekleri tarafından çok sevilmezler. Şayet bakliyat kavanozlarına bu yapraklardan birkaç adet koymanız bu böcekleri bir süre bakliyatlarınızdan uzak tutacaktır. Bazı durumlarda sarımsak gibi kokusu keskin olan doğal çözümler de uygulayabilirsiniz. Birkaç diş sarımsağı ağzı kapalı durumdaki bakliyat kavanozlarına koymak yeterli olabilecektir.

Diyelimki çok fazla miktarda bakliyat aldınız bunları uzun süre böceklenmeden saklamak istiyorsunuz. Özellikle de nohut, kuru fasulye ve buğday tarzı ürünleri hem kullanım kolaylığı bakımından hem de uzun süre muhafaza edebilmek adına yapabilceğiniz bazı püf noktalar var. Öncelikle düdüklü tencerede bakliyatları haşlayın, yalnız çok fazla haşlamayın maksimum 30 dakika yeterli olacaktır. Ardından haşlanan bakliyatları soğuduktan sonra bir yemeklik olacak şekilde ayırın ve buzdolabı poşetlerine koyun. Sonrasında poşetleri dondurucunuzda saklayabilirsiniz. Bu size hem kullanım kolaylığı hem de böceklenme sorununa kesin çözüm olacaktır. İsterseniz de hiç haşlamadan direk buzdolabında yalnız gene buzdolabı poşetlerine koymak suretiyle saklayabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlara şimdiden kolay gelsin diyoruz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Sivrisinek Gelmemesi İçin Ne Yapılmalı? İşte Doğal Sivrisinek Kovucular...
Evdeki Karıncalardan Kurtulmak İçin Ne Yapılmalı? Evdeki Karıncalar Nasıl Engellenir?
Evde Böcek Olmaması İçin Ne Yapılmalı? Evden Böcek Uzaklaştırma Yöntemleri...

Popüler İçerikler

Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
Terörist Fethullah Gülen’in Cenazesinde Yeni Skandallar: Protestan Şirket, 25 Bin Dolarlık Tabut, Doğum Tarihi
10 Kasım 1938’de Hayatını Kaybeden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Son Sözü "Aleykümesselam" Oldu