Bakanlık Yargı Dizisinin Son Bölümünü Beğenmedi: RTÜK’e Şikayet Ettiler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kanal D’de yayınlanan Yargı dizisinin son bölümünde işlenen konuyu beğenmedi ve diziyi RTÜK’e şikayet etti.

Kanal D’nin en çok izlenen dizilerinden biri olan Yargı, son bölümünde çok ses getiren bir konuyu gündeme getirdi.

Yargı son bölümde, bakanlığa bağlı yurtlardaki kızların istismar edildiği ve yurtlarda görevli bazı kişilerin suç örgütleriyle çalıştığı yer almıştı.

Yurtlardaki ‘kötü yola düşürülen kızlar’ iddiası, Ümitcan Uygun’un yurtta müdür olan annesinin intiharıyla da gündeme gelmişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iddiaları araştırmak yerine Yargı hakkında RTÜK’e şikayet başvurusunda bulundu.

Bakanlığın açıklamasında, dizideki iddianın çocuğun yüksek yararı çerçevesinde milli ve manevi değerleri gözeterek, bilimsel veriye dayalı hizmet veren bakım kuruluşları ile buralardaki çocukların psikolojilerine zarar verebileceğinin değerlendirilmesi üzerine harekete geçildiği bildirildi.

Dizinin söz konusu bölümüne yönelik RTÜK'e verilen şikayet dilekçesinde, dizilerde işlenen konu ve olaylarda korunma altındaki çocukların örselenmesine sebebiyet verilmemesinin ve bakanlık hizmet, politika ve modellerine hassasiyetle yaklaşılmasının öneminin vurgulandığı kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Aleyna Çakır'ı Öldürdüğü İddia Edilen Ümitcan Uygun'un Annesinin Ölümünün Ardından Ortaya Atılan Korkunç İddialar
Müge Anlı'dan Annesinin Ölümüne Aleyna Çakır Dosyasında Yaşananları Baştan Sona Anlattık!
Hakkında Müebbet Hapis İstenen Ümitcan Uygun Kimdir? Ümitcan Uygun Davasında Son Durum ne?

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
19.12.2023

örtbas ettikleri olaylar açığa çıkıyor. telaşları normal.

19.12.2023

Sizin milli ve manevi değerleriniz yok ki zorunuza gitsin.

Pasif Kullanıcı
19.12.2023

Valla izlediğim ve yakınen takip ettiğim tek dizi. Gündemden düşürmek için kırk takla atıp suni gündem yaratıp unutturmaya çalıştığınız her konuyu hassasiyetle izleyiciye aktariyor.Kadına siddettin nesinden rahatsiz oldunuz da rtuke sikayet ettiniz.Hani kadini koruyabildiniz bugune kadar.Bagira bagira ölmek istemiyorum diyen her kadın pisi pisine ölüp gitti. Yurtlarda vb evlerde basina gelmedik kalmayan hyatin baharinda koparilan gencecik yasinda yitip giden kizlardan bahsedilmesi sizi niye rahatsiz etti.Yoksa bu gizli otellerde ya da evlerde para karsiligi iliskiye girenlerden is adami unlu isimler hatta siyasetciler diye anilmasi mi rahatsiz etti sizi ? Diziye bok atip kusur arayacaginiza kendi edepsizliginizde kusur arayin.Zihniyetinizden tutun da kadina bakis aciniza kadar herseyiniz mide bulandirici.Keske bi ilahi güç gelsede bi solukta yok ediverse sizi !

19.12.2023

"Masumiyet" diye bi dizi vardı Fox Tv 'de yaklaşık 2 yıl önce filan. Dizide orta halli bi ailenin kızı, çok zengin tanınmış iş adamının oğlunun saldırısına uğrayarak başlıyordu. Kız komaya giriyor beyin ameliyatı oluyor, ayılınca çok bi şey hatırlayamıyor ve dava süreci başlıyor. Zengin Aile araya yetkili kişiler sokarak delil karartmaya oğullarını hapisten kaçırmaya çalışıyor falan filan. Bir nevi Münevver Karabulut hikayesiydi. 10. bölümde filan kaldırıldı Rtük tarafından. Son.

TÜM YORUMLARI OKU (11)