Bakanlık İBB Raporunu Savcılığa Teslim Etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ve bağlı kuruluşlarındaki işe alımlarla ilgili incelemesini tamamlayarak raporu teslim ettiğini açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 'İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu Cumhuriyet Başsavcılığımızın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmiştir' denildi.

İmamoğlu'ndan ilk tepki: "Ok yaydan çıkmıştır"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan konuya ilişkin ilk açıklama geldi. İmamoğlu 'Uydurma bir terör soruşturmasının savcılığın başvurması hali. Birkaç gün önce malum bakan çıkıp 'şöyle olursa görevden almam, bu hallerde görevden alırım' dedi. Bu ne kibir, bu ne aymazlık' dedi. İmamoğlu şöyle devam etti:

'Ben samimiyetle söyledim İstanbullu olarak, İstanbul'un hizmetinde olmaktan gurur duyan biri olarak söylüyorum. Bu kişi Gaziosmanpaşa'da gidip kahve, çay içecek kahvehane bulamayacak. Doğduğum toprakların insanı olarak söylüyorum Trabzon Of'ta selam verecek adam bulamayacak. Ben milletimin vicdanını biliyorsam, o vicdan yoksunu akıldan çıkan bu sözlerden sonra gelecekle ilgili tarifim net. Ben hangi köye gitsem o eve misafir olacağımı biliyorum. Bu tür işlere başvurması nafile, ok yaydan çıkmıştır. Bu memlekette değişim olacaktır.'

Murat Ongun: "Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak"

'Terör Soruşturması' İddiasına İBB'den Yanıt Geldi

Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, dün akşam TELE1'deki canlı yayında İBB'ye yönelik bir terör soruşturması yürütüldüğünü ve savcılığın hazırladığı 500 sayfalık iddianameyi teslim ettiğini ileri sürmüştü. 

Mollaveisoğlu, operasyonun İBB'ye kayyum atamaya yönelik olduğunu ve İmamoğlu'nun kurmaylarıyla birlikte bu adıma karşı ne yapacağını konuşmak üzere görüştüğünü söylemişti. 

Mollaveisoğlu'nun iddiasına yanıt veren İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, savcılığın hazırladığı bir iddianame olmadığını, İçişleri bakanlığı tarafından hazırlanan bir raporun savcılılığa teslim edildiğini açıklamıştı. Ongun şu bilgileri aktarmıştı:

 'Bize gelen duyumlara göre geçen pazartesi günü 500 küsür sayfalık rapor savcılığa gönderildi. Bu iddianame değil. Şimdi ne olacak? Savcılık bu 500 küsür sayfalık raporu inceleyecek. İki seçenecek var. Ya kovuşturmaya gerek yok diyecek ve konuyu kapatacak ya da evet suç unsurları var diyecek ve iddianame hazırlayacak. Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak.'

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
22.12.2022

Bu adamlar daha önce böyle bir şey yapmışlar mı acaba? Arkadaşım zamanında akpliyim demese ibbde işe başlayamayacaktı. İmamoğlu kazandıktan sonra ona eski elemanların çıkarılıp çıkarılmadığını sordum, çıkarılmadı dedi. Demek ki herkes siz gibi değilmiş. Ama yine de siz bi araştırın tabi.

22.12.2022

Süleyman Soylu atesle oynuyor.istanbul Halki istanbul dan sonra ilcelerinde Akp gitmesi konusunda karar verirse bakalim ne yapacak Tayyip Erdogan.Bu Millet sizin yalanlarinizdan ve algilarizdan bikti.Imamogluna hakareti sen yap o sana iade etsin sende olayi YSK ile iliskilendir.Halkin gözünde koskocaman bir yalani hala üstüne gidip inanmis gibi yapiyorlar ya buna Cumhurbaskani da dahil oldu.Önceleri oda bu tutmaz diye az umutluydu ama baktiki Fetöcü Hakimlerle bu is yürüyor iyice oda sahiplendi.Soyluya Bumerang gibi bir zarari olacak bu olayin.Ama en büyük zarari akp görecek.

22.12.2022

Bu olaya iyice Konsantre olmus icisleri Bakanligi 6 yasindaki kiz cocuguna yapilan Tarikat yapilanmasinin en önemli isminin oglu ile olan olayda 2 yil gibi uzun zaman sikayetlerine ragmen hic bir sey yapmamasinin yetkisi oldugu halde ilgisiz davranan Bakanlik Immaoglu konusunda jet isler yapiyor.Adaletin süründügü geldigi hale bir bakin.Utanma varmi yok yaklasan secimlere ragmen korku tasimiyorlarsa demekki binaya girip bir seyleri elde etmek istiyorlar.Ya bir gidin ya 22 yilda Ülkenin bütün dinamiklerini bozdunuz.Andimiza yapilan hiyanetin bedelini Mhp de ödeyecek.Mhp yüzde 3 lerde cebellesecek.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ