Bakanlık Harekete Geçti! Valilikte 'Akraba Kayırma' Skandalı: Müdürlerden Birinin Kızını, Diğerinin de Kuzeni

Antalya bu olayı konuşuyor. Valilik bünyesindeki iki müdürlükte görevli müdürlerden birinin kızını, diğerinin de kuzenini mülakatla işe aldığı iddia edildi. Şikayet dilekçesinin ulaştığı İçişleri Bakanlığı, CİMER başvurusunun incelenmesi için harekete geçti.

Antalya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından geçen yıl 21 Ağustos'ta 2023/719647 ihale kayıt numarasıyla 30 personel işe alındı.

18 personelin liyakata göre değil de işe alım sürecini yönetenlerin yakınları olduğunu öne süren kimliği açıklanmayan kişi, durumu CİMER'e bildirdi. Yatırım İzleme Müdürlüğü'nü vekaleten yürüten N.P.İ.'nin, alınacak personeli seçmek için mülakata katıldığı bilgisinin de yer aldığı dilekçede şu ifadeler yer aldı:

"Mülakata bizzat katılarak kendi öz teyzesinin kızı B.D.yi işe başlatmasının etik olup olmadığının değerlendirilmesi, B.D.'nin N.P.İ.'nin yanında işe başlatılıp başlatılmadığının araştırılması, 3'üncü Strateji Müdürü E.İ.'nin kendi kızı B.A.'yı işe aldığı ve kızını da kendi müdürlüğünde göreve başlattığı bilinmekte olup, ayrıca kurumun güvenlik giriş kamera kayıtlarından da görüleceği üzere işe gelip gitmediklerinin araştırılmasına"

Ayrıca işe alınan B.Ç.'nin da 18 kişi içerisinde bulunduğu ve alım niteliklerinin hiçbirini taşımadığına dikkat çekilen dilekçede, Çakır'ın da işe alım yapan yetkililerle bağının araştırılması istendi. Şikayet dilekçesinin ulaştığı İçişleri Bakanlığı, CİMER başvurusunun incelenmesi için harekete geçti.

İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü dilekçeyi Antalya Valiliği'ne göndererek incelenmesini istedi. Valilik, İnceleme başlattı.

Feci Ölüm! Oğluna Engel Olmak İstemişti: Anne Hayatını Kaybetti
Neler Oluyor? Meksika'da Silahla Vurulmuş 10 Kişinin Cansız Bedeni Bulundu
Skandal Olay! Ünlü Sunucunun 3 Yaşındaki Çocuğuna Bakıcı Şiddeti: Hapis İstemiyle Dava Açıldı

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet de Diamond Tema Tartışmalarına Dahil Oldu: "Evlilik Yaşının Kitabını Yazdım"
Adalet Bakanı Tunç Açıkladı: Diamond Tema Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı!
Demet Akalın Sokak Köpeklerinin Saldırdığı Kuzeninin Hayatını Kaybettiğini Duyurdu!
YORUMLAR
22.05.2024

Antalya neden bu olayı konuşuyor? İlk kez mi böyle bir şey görmüşler? Torpille işe girenlerin yüksek yerlerde tanıdıkları yoktur. Aksi durumda haberimiz bile olmazdı.

böyledir bu işler

22.05.2024

yahu çoğu devlet dairesi akraba topluluğu,bayramda iş yerine gitseler herkesle bayramlasirlar.Simdi mi olay oldu.Ben akraba sevmiyorum yoksa girerdim bı bakanlığa 😁

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ