Bakanlık Harekete Geçti: Konut Kampanyası Sonrası Fahiş Fiyat Artışına İnceleme

Maliye Bakanlığı, iktidarın orta gelirli vatandaşlar için çıkarmaya hazırlandığı konut kredi desteği öncesi piyasayı takibe aldı. Bakanlık, fahiş fiyat artışlarına karşı bir dizi yaptırım uygulayacak.

Tespit edilen kişilere kampanya desteği verilmeyeceği ileri sürüldü

Müfettişler fiyatları inceleyecek

Bakanlığın, ilana koyulan evlerin 31 Aralık 2022 fiyatlarını istediği; müfettişlerin, fiyatları inceleyeceği belirtildi.

Piyasayı, 'manipüle etmekle suçlananları' tespit etmesi beklenen bakanlığın ceza kesebileceği, aynı zamanda, 'fırsatçılık yapılarak fiyatı yükseltilen konutlara' kampanya desteği verilmeyeceği öne sürüldü.

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR

Abi ben bu fırsatçı ve üçkağıtçılardan bıktım usandım, nasıl bir milletir bu abi. Ulan bu ülkede dürüst insanlar niye hep haksızlığa uğrar.

09.01.2023

bu ülkede satın alınmış bir enflasyon var. şöyle düşün doların 5 aydır sabit gittiği petrol fiyatlarının 3-4 aydır aynı seviyede dolandığı bir ortamda sadece asgari üvret zammını bahane ederek şirketler şişirilmiş maliyet muhasebesine dönmüş durumda. gıda fiyatlarında yapılan oynama da nakliye ücretlerinin artışını bahane edenler şimdide asgari ücret zammını bahane ederek bir üründe kilo fiyatına fahiş zam yaparak aslında cebine maliyetinin 5 katı kar koymakta.

09.01.2023

e bunun olacağını zaten 3 yaşındaki çocuk da biliyordu.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ