Bakanlık Açıkladı: Tiyatro, Opera ve Bale Gösterileri İçin Getirilen Yasak İptal Edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, gelen yoğun tepkilerin ardından açık ve kapalı mekânlarda sahnelenecek tüm tiyatro, opera ve bale gösterilerinin yasak kapsamının dışına alındığını duyurdu.

Koronavirüs salgını döneminde, açık alanlarda konser, gösteri, tiyatro, festival vb. etkinliklerin yasaklanmasının ardından karara birçok özel tiyatro tepki göstermişti.

Birçok tiyatrocu da sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışmıştı 👇

6 Aydır Perdeler Açılmıyor: Yaşam Mücadelesi Veren Özel Tiyatroların Son Umutları da Tükendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

Karar sonrası tiyatro oyuncularından da tweetler geldi

Popüler İçerikler

Türkiye’de Büyük Boykot: Hafta Sonu Restoran ve Kafelere Gitmeme Çağrısı Büyüdü
Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
Çileden Çıkaran Olay: Öz Kızı ve İkinci Eşini Yatakta Basan Kadının Yaşadıkları Şoke Etti
YORUMLAR
15.09.2020

"Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" diye ne güzel demişti Atatürk. Kafelerden restoranlara mitinglerden halen inatla yapılan düğünlere kadar yasak yokken sosyal mesafe konusunda gayet iyi önlemler alınan tiyatro ve türevlerinin yasaklanması gerçekten saçmaydı. Ya ciddi bir karar alıp, insanlara sahip çıkıp herşeyi yasaklarsın bu bela bitene kadar ya da önceliklerini biraz daha gözden geçirirsin.

15.09.2020

Seviyeler bu kadar artmışken (gerçek rakamlar bile değil ama) bu durum hoş değil. Yapılmaması gerekiyordu bence.

15.09.2020

Tiyatro bale insanligin kulturel hazinesidir. Yasaklanmasi basli basina bir hataydi mantiga aykiriydi. Kafeler barlar oteller restoranlar Avm ler tika basa agzina kadar dolu igne atsan yere dusmuyor konu sanatsal etkinlikler olunca kimse umursamiyor bu ne kadar dogru sizce ? Ayrica tiyatro sektorunun umuda tutunabilmesi icin desteklenmesi lazim boyle bir degerin yokolup gidisine seyirci kalmayin. Tiyatroyu seviyorum izlemekten zevk aliyorum. Bir nevi hayatin kendisi tiyatro zaten hepimiz kendi rolumuzu oynuyoruz. Gunun sonunda aldigim bu haber sevindirici gercekten.

TÜM YORUMLARI OKU (24)