Bakanlığın Narin Raporu Tamamlandı: Köydeki Çocuklar Konuşmaması İçin Baskılanmış Olabilir

Diyarbakır’da 19 gün kayıp olarak arandıktan sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran ile aynı mahallede yaşayan çocuklara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından psikolojik destek verildi. Bakanlık yetkililerinin hazırladığı raporda, mahallede bulunan çocukların olayla ilgili kesinlikle konuşmaması için aileleri tarafından baskılanmış olabileceği yer aldı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’de yaşayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın korkunç şekilde katledilmesi sonrasında aynı mahallede bulunan çocuklar için harekete geçilmişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Narin’in öldürülmesi sonrasında aynı mahalledeki yaşları 7 ila 13 arasındaki yaklaşık 50 çocuğa psikolojik destek sağladı.

Çocuklarla görüşen ekiplerin hazırladığı ve Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’a sunulan raporda, “Çocukların yaşanan durumla ilgili konuşmadıkları, bu durumu bastırmış veya anlamlandıramamış olabilecekleri” değerlendirmesi yer aldı.

Raporda ayrıca, çocukların aileleri tarafından konuyla ilgili kesinlikle konuşmayın talimatı almış olabileceği de yer aldı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın gelen ilk raporun ardından çocukların durumlarının daha derinlemesine incelenmesine yönelik talimat verdiği öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Narin Güran Cinayetinden Tutuklanan Amca Salim Güran’ın Tutukluluğuna İtiraz Eden Avukat: “Baş Şüpheli Nevzat”
Diyarbakır’da Kaybolduktan 19 Gün Sonra Ölü Olarak Bulunan Narin Güran’ın Adli Tıp Raporu Tamamlandı
İsmail Saymaz Açıkladı: "Narin Boğularak Öldürülmüş, Tecavüz Bulgusu Yok"

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
20.09.2024

Bu olay ilk gün,Jandarma'dan alınıp,İstanbul veya Ankara'dan getirilecek Cinayet Büro Polislerine devredilseydi çoktan sonuçlanırdı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ