Bakanların Uçağı Havada Arızalandı: Toplantı İptal Edildi

İsveç dışişleri ve adalet bakanlarını taşıyan uçak, Türkiye yolunda havada arızalandı. Bakanlar tehlike atlatırken, İsveçli bakanları taşıyan uçağın havada teknik arıza nedeniyle Stockholm'e geri döndüğü açıklandı. Bugün Ankara'da düzenlenecek toplantı iptal edildi.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve İsveç arasında kurulan Güvenlik Mekanizmasının ilk toplantısının bugün Ankara'da gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "NATO Vilnius Zirvesi sırasında yapılan ortak açıklamayla Türkiye ve İsveç arasında kurulan Güvenlik Mekanizmasının ilk toplantısı, 18 Eylül 2024 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecektir. Güvenlik Mekanizması toplantısı, Sayın Bakanımız ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ile İsveç Dışişleri Bakanı Sayın Maria Malmer Stenergard ve Adalet Bakanı Sayın Gunnar Strömmer'in katılımlarıyla düzenlenecektir. Güvenlik Mekanizması toplantısı çerçevesinde, başta terörle mücadele konuları olmak üzere ikili, bölgesel ve uluslararası güvenlik konularının ele alınması öngörülmektedir" denilmişti.

İsveçli bakanları taşıyan uçağın havada teknik arıza nedeniyle Stockholm'e geri döndüğü bildirildi. İsveçli yetkililer, uçaktaki yolcu ve mürettebatın durumunun iyi olduğunu aktardı. Ankara'da bugün yapılacak toplantı için yeni tarih belirleneceği de açıklandı.

Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Narin'in Boyun Bölgesinde Kanama Tespit Edildi: "Muhtemelen Elle Boğuldu"
Narin Cinayeti ile İlgili Meta Yetkilileriyle Görüşüldü: Narin’in Amcası Salim Güran’ın Mesajlarını Vermiyor
Cihazlar Nasıl Patladı? İsrail'den Siber Saldırı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
YORUMLAR
18.09.2024

Oğlum tamam görüşmek istemiyorsanız söyleyin ya.. Hep bir bahane ... :))

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ