Bakanları Kör Eden Eden O İllüzyon Testini Mutlaka Görmelisiniz: Kimsenin Göremediği Gizemli Sayı Kaç?

Sosyal medyada dönem dönem karşımıza çıkan ve kullanıcıların kendini denediği o testlerden biri ile geliyoruz karşınıza; evet optik illüzyon. Facebook zamanlarında renk körlüğü testi olarak karşımıza çıkan 'bu görselde hangi sayı var?' testlerinin ardı arkası gelmiyor bildiğiniz gibi. Bunlardan yeni biri daha kullanıcılar arasında viral oldu. Görenleri kör eden bu optik illüzyon testinde bakalım sen yazan sayıyı bulabilecek misin?

Bizleri göz yanılgısına düşüren optik illüzyonlar sosyal medyada viral olan içerikler arasında yer alıyor. Aktif sosyal medya kullanımı başladığı andan itibaren bu tarz görseller sık sık karşımıza çıkmaya başladı.

Göz ya da beyin çalışma prensiplerinin doğal ya da yapay yollarla manipüle edilmesi, kandırılması ve yanıltılması olayına optik illüzyon diyoruz.

Örneği bu görsel aslında hareket etmiyor...

Pek çok farklı optik illüzyon çeşidi farklı zaman aralıklarında sosyal medyada viral oluyor. Benzer görseller arasındaki farklı nesneyi bulmak mesela. Sahi, burada tavşanı bulanınız oldu mu?

Birbiri içinde saklanan kaç hayvan bulabiliriz testi, bu görselde ilk ne görüyoruz testi ya da bu illüzyona 10 saniye gözünü kırpmadan bakmalısın içerikleri ile karşımıza çıkan bu illüzyonlar, görsel zekamızı da test ediyor bir yerde.

Bu sefer sosyal medyada patlayan görsel illüzyon, çevrimiçi oyun sitesi Jackpot Joy tarafından ortaya atıldı. Oluşturdukları görüntüde konfetilerin arasına gizlenmiş bir sayı olduğunu ve bunu sadece bakanların %10'unun görebildiğini ifade ettiler.

Size cevabı söylemeden önce kısa bir düşünme süresi vereceğim elbette. Göremediyseniz de endişelenmeye gerek yok, çünkü Jackpot Joy bunu yayınlarken diyor ki; spiral tasarımı keşfetmek özellikle zor. CEO Alex Fagelson ise yardımcı olacak bir ipucu veriyor.

'Bu sinsi yanılsamayı çözmenin ipucu, fotoğrafı küçültmek. Aniden gizli numara ortaya çıkacak.'

Cevabı hala bulamayanlar, bulup de "doğru mu acaba?" diye emin olmak isteyenler için söyleyelim; illüzyonun içinde gizlenen sayı "20".

Siz kaç saniyede buldunuz? Hadi yorumlarda yarışalım! 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Bu Ödüllü Optik İllüzyon Görselleri IQ Seviyeni Ortaya Çıkaracak!
Bu Optik İllüzyon Testini Çöz Beyninin Hangi Tarafının Baskın Olduğunu Söyleyelim!

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
YORUMLAR
24.04.2023

Bir deli kuyuya bir taş atıyor. Kırk akıllı çıkaramıyor. Skerim sayısını amk

24.04.2023

İlk bakışta ben orgy sandım ama çabuk toparlandım. 20, evet.

24.04.2023

tek bakış da gördüm .. meslekle alakalı sanırım...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ