Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen 'Lisede Ne Yaptık?/Ortaöğretim Tasarım Tanıtım Toplantısı'nda liselerde uygulanacak eğitim sistemiyle ilgili açıklamalar yaptı. Yılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
''Acele etmiyoruz, acele edersek çözümlemelerimiz daha sonra problem olur. Sınıfta öğretmenleri güçlendirmeden bu tasarımın hayata geçmesi mümkün değil, bu konuyla ilgili çalışmalar var. Çocuklarımızı 2035'lere hazırlıyoruz, zamanın ruhuna uymak zorundayız.'
Öğretmenlerin de öğrencilerin de öğrendiklerini içselleştiremediğini ifade eden Bakan Selçuk, 'Önümüzde bir çağ var çok farklı bir çağ geliyor. Tekillik dediğimiz bir çağ geliyor. Biyolojik, dijital fiziksel çağ geliyor. Beynimize damarlarımızda robotların dolaştığı bir başka çağa doğru gidiyoruz' dedi.
Müziğe, görsele, bedene değer verilmeyip, matematik bilmeyen öğrencilerin aptal yerine konulduğu sürece zor işler bu sistem.
hayal kurma beceri dersi öğretmenler ; “serbestsiniz arkadaşlar” (herkes telefonlara gömülür.)
Yeni sistem güzele benziyor fakat her ne kadar meb ben bunları koydum değiştirdim dese de iş okul iradesi ve öğretmen zihniyetinde bitiyor. İlkokuldan itibaren en basitinden müzik beden görsel sanatlar dersleri çoğunlukla öğretmen tarafından matematik olarak işleniyorken biraz zor. Örneğin benim lisemde seçmeli derslerin hiçbirini kendim seçmemiştim ve seçilen dersler de yine başka derslerin işlenmesine ayrılıyordu (örn: coğrafya matematik kimya gibi). Yani sen dersin ben 5 saat hayal kurma dersi koydum okul iradesi der aa güzel hadi bu çocuklar kalan 4 saatinde otursun şu dersi işlesin boşa gitmesin ders. Kariyer ofisi uygulaması da şu an okullarda olmasa da rehberlik servisleri var fakat o servislerde okulda en fazla 50 öğrenciyi tanıyor geri kalanlar değersiz sanki. umarım kurulan servis tüm öğrencileri tanır ona göre yanıt verir. Eğer öğretmenler ve idare sorunu halledilirse öğrenciler adına güzel olacağına inanıyorum.