Bakan Varank: 'Yerli Aşıda Faz-2 Sonuçları Ay Sonu Bakanlığa İletilir'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Erciyes Üniversitesi'nde yürütülen inaktif aşı adayı çalışmalarını inceledi. Bakan Varank, 'Faz-2 sonuçları bu ay sonu itibarıyla Sağlık Bakanlığı'na iletilmiş olacak. Burada başarılı sonuçlar elde edilmesiyle birlikte Faz-3 çalışması ve daha sonra seri üretimiyle hem Türkiye'ye hem de dünyaya şifa olabilecek inaktif aşı adayını elde etmiş olacağız' dedi.

Bakanlar Mustafa Varank ile Hulusi Akar, Erciyes Üniversitesi’nde yürütülen inaktif aşı adayı çalışmalarını yerinde inceledi. Bakanlara ziyaretlerinde Vali Şehmus Günaydın, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu eşlik etti. Varank ve Akar, ilk olarak koronavirüse karşı geliştirilen aşı adayı çalışmalarının yürütüldüğü Erciyes Üniversitesi’nde bulunan İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (İKUM) ziyaret etti. İKUM Müdürü Doç. Dr. Zafer Sezer, çalışmalar hakkında bakanlara bilgi verdi. Bakanlar, Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni de ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ve Merkez Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, yerli aşı adayı hakkında bakanlara bilgi verdi. Varank ve Akar ayrıca Erciyes Üniversitesi yerleşkesinde inşaatı devam eden yeni aşı geliştirme merkezini inceledi.

'Sağlık Bakanlığı'na iletilmiş olacak...'

Bakan Varank, aşı adayının Faz-2 çalışmaları ikinci doz aşılamalarının yapıldığını belirterek, 'Faz-2 sonuçları bu ay sonu itibarıyla Sağlık Bakanlığı'na iletilmiş olacak. Erciyes Üniversitesi ve Aykut hocamızın büyük bir gayretle geliştirdiği inaktif, Türkiye'nin yerli ve milli aşısının etkinliğini bir parça görmüş olacağız. Burada başarılı sonuçlar elde edilmesiyle birlikte de Faz-3 çalışması ve daha sonra da seri üretimiyle hem Türkiye'ye hem de dünyaya şifa olabilecek bir inaktif aşı adayını elde etmiş olacağız' dedi.

TRT'den Tarafsız Yayıncılık Örneği! AKP'nin 'CHP'nin Yalan Stratejisi' Videosu Topa Tutuldu
ABD Basını: Biden 1915 Olaylarını 'Soykırım' Olarak Tanıyabilir
Avrupalı Regülatörlerden Kripto Para Borsası Binance’e İnceleme

Popüler İçerikler

Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Yine Ateş Püskürdü: "Birinci Bölüm Bitti, İkinci Bölüm Geliyor"
8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
YORUMLAR
22.04.2021

Madem kendi aşımızda bu kadar iddialılar o zaman ilk bu bakan ve yardakçıları aşı olsun. Gerçi bunlar biontech aşısı oldular ama olsun bi daha olsunlar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ