Bakan Varank Paylaştı: Beton Delici Mühimmat Olarak Tasarlanan ve Harp Başlığı Teknolojisine Sahip SARB-83 İlklere İmza Atarak Testi Geçti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, beton delici mühimmat olarak tasarlanan ve harp başlığı teknolojisine sahip SARB-83'ün test anlarına ait görüntüleri paylaştı. Bakan Varank o görüntüleri, 'Türkiye'de ilk kez ardışık delici teknolojisine sahip canlı mühimmat test edildi. HABRAS altyapısı sayesinde, gizli mühimmat projelerinin düşük maliyetlerle kısa sürede test edilebilmesi artık mümkün' mesajıyla paylaştı.

Popüler İçerikler

İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
25.06.2020

Heyecan verici bir görüntü. Merak ettiğim bir soru var, bilen varsa söylesin. Bu tarz bombaların betonu deldikten sonra da infilak etmesi gerekmiyor mu? Yani bu çok güzel geçiyor peki sonrasında herhangi bir patlama oluyor mu?

Askeri şeylerden pek anlamam fakat TÜBİTAK'ın saygın olduğu zamanlarda dergisini takip eden biri olarak şunu söyleyebilirim ki o zamanlarda dahi tüm dünya gibi Türkiye de de böyle çalışmalar vardı. Hatta çok daha önemli ve dikkat çekici çalışmalara sahipti örneğin radar bozucu uçak aparatları gibi şeyler üzerinde çalıştıklarını hatırlıyorum heyecan vericiydi onlara ne oldu sonra hiç duymadım. Bu çalışmalarsa Diriliş Ertuğrul vari dizi izleyip tencere kapağını kalkan yapan toplumlarca heyecanlı bulunuyor. Bu tip silahları neredeyse yapamayan ülke yok. Mühim olan bunların yönlendirme, yazılım, uydu gibi cihazları, bunların yüzde kaçı yerli mühim soru. Silah sizde olabilir de namlunun yönüne siz karar veremiyorsanız önce kendi canınızdan korkun.

TÜM YORUMLARI OKU (5)