Bakan Varank'ın Açılışını Yaptığı OSB İki Yılda Harabeye Döndü: 'Milyonlarca Dolar Çöpe Gitti'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla 2 yıl önce açılan Erzurum İkinci Sanayi Bölgesi yanlış yer seçimi nedeniyle harabeye döndü. Heyelan nedeniyle birçok fabrika ve meslek lisesi binası yıkıldı. Yıkılma riski olan fabrikalarda ise 1200 civarında işçi çalışmaya devam ediyor.

CHP grup toplantısı için Erzurum’a gelen milletvekilleri, yanlış yer seçimi ve jeolojik etüdünün yapılmaması nedeniyle heyelanla harabeye dönen Erzurum İkinci Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ve İzmir Milletvekili Bedri Serter, incelemelerin ardından açıklama yaptı.

ANKA'nın haberine göre, sitede fabrika ve meslek lisesi binasının yıkıldığı, binaların desteklenmesi için yapılan istinat duvarları ve yollarda çatlaklar oluştuğu görüldü. Yıkım ve yıkım tehlikesi nedeniyle boşaltılan fabrikalardaki işçilerin ücretsiz izne çıkarıldığı belirtilirken, henüz yıkılmayan ancak risk taşıyan fabrikalarda ise 1200 dolayında işçinin çalışmaya devam ettiği kaydedildi.

"Hüsranla sonuçlandı"

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, büyük reklamlarla yapılan sanayi sitesinin hüsranla sonuçlandığını ifade ederek, “İlk yapılan zemin etüdü 15 metreye kadar yapılmış. Yerli bir firmaya yaptırılmış. Halbuki burada çok daha derin bir heyelan sorunu olduğu daha sonra tespit edilmiş. Burası 216 hektarlık bir alan. 2016 hektarlık alanda da 100’ün üstünde firma faaliyet gösterecek ve 12 bin kişiye istihdam sağlanacak diye açıklamalar var. Fakat daha sonra uluslararası bir firmaya zemin etüdü yaptırılıyor. Zemin etüdünde ortaya çıkıyor ki asıl heyelan 25 metre yerin daha altında. Kaymalar da başladıktan sonra fabrikalar boşaltılıyor” diye konuştu.

Budak, bölgede yapılan meslek lisesinde de sadece bir dönem eğitim verilebildiğine dikkat çekerek, “Yıkım tehlikesi ile karşı karşıya olduğu için burayı da kapatıyorlar. Şimdi burada öğrenciler varken öyle bir durum olmamış ama kayma fark edilince eğitimi durdurmuşlar. Fabrikalar boşaltılmış. Zaten fabrikaların hali ortada. Daha sonra burayı kurtarmak için bir de fore kazık çalışması yapılmış. Halbuki heyelanın olduğu yer, yerin 25 metre altında. Fore kazık çalışması da yine 15 metre seviyesinde bırakılıyor. Kayan yer 25 metrenin de altında. Şimdi fore kazıklar askıda. Hatta bir de buraya kayma dursun diye kaya ile de dolgu yapmışlar. Fakat maalesef tutması mümkün değil” dedi.

"Milyonlarca dolar çöpe gitti"

Yanlış yer seçimi nedeniyle milyonlarca doların çöpe gittiğini belirten Budak “Her zamanki AK Parti zihniyeti” dedi. 

Budak, şu anda halen yıkılma tehlikesinin olduğu fabrikalarda çalışan işçilerin de yaşam tehlikesi altında olduğunu ve burada 1200 civarında işçinin çalıştığını söyledi.

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
03.08.2022

Araziler kimindi Acaba sorusu geliyor hemen

03.08.2022

seçimlerde bakın bakalım Erzurum'da hangi parti kazanacak... :) şaşırmıyorum, şaşırtmıyorlar.

03.08.2022

Sırf yaptık demek için yapıyor ama her şey fiyasko

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ