Bakan Varank'a Zam Tepkisi: 'Ekmek 8 Lira Oldu, Nasıl Olacak Bu?'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bayram nedeniyle geldiği Trabzon'da vatandaşla bir araya geldi. Burada halka seslenen Varan'a vatandaştan 'Ekmek 8 lira oldu, un çuvalı 500 TL oldu, nasıl olcak bu? Ne söylüyorsun?' tepkisi geldi.

Varank, olaya müdahale eden kişilere 'elleme elleme kalsın orada' diyerek seslendi.

AKP Trabzon İl Başkanlığı'nın Trabzon Meydanı'nda düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank burada bir konuşma yaptı.

Bakan Varank, “Trabzonlu hemşerilerimiz bizim arkamızda dimdik dursun evelallah bu ülkenin başaramayacağı hiçbir şey olmaz” dediği esnada bir vatandaş “Ama işsizlik var” derken, arka taraftan Varank'a seslenen bir vatandaş da Ekmek 8 lira oldu, un çuvalı 500 lira oldu, nasıl olacak bu? Ne söylüyorsun?” diye bağırdı.

'Biz sıkıntıların farkındayız'

Bakan Varank, konuşmasını bölerek, vatandaşa müdahale edenlere, “Elleme elleme kalsın orada” dedi.

Konuşmasını sürdüren Varank, “Sıkıntıların farkındayız. Bundan iki kabine toplantısı önce Sayın Cumhurbaşkanımız bizi topladı. Dedi ki, ‘Bir fiyat artışı sorunu yaşıyoruz. Ama şuanda özellikle sabit gelirli vatandaşlarımızın sıkıntıları var. Biz vatandaşlarımızı enflasyona ezdiremeyiz ve asgari ücrete mutlaka zam yapmamız lazım' dedi. Biz sıkıntıların farkındayız. Bu sıkıntıların üstesinden nasıl gelineceğini biliyoruz” diyerek cevap verdi.

'Biz enflasyonla bugün tanışmadık'

Varank, konuşmasının devamında, “Bu ülkede asgari ücret uygulaması 1960’tan itibaren var. Biz enflasyonla bugün tanışmadık. Yüzde 150’lere varan enflasyonları bu ülke yaşadı. Peki hangi iktidar, temmuz ayında ‘Yahu vatandaşlarımız mağdur oldu, bizim mutlaka asgari ücreti yükseltmemiz lazım’ dedi? Hiçbir iktidar demedi. Evet, biz sıkıntıların farkındayız. Bu sıkıntıların üstesinden de nasıl gelineceğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
11.07.2022

Bırak kalsın nasıl bir ifade... ... Sonra mı gözaltına alsınlar... ..... 🤪😡😠👻

12.07.2022

Zaten sarayda bizim vergilerimizle manda yogurdu yiyen Adam yahudi ustun madalyasi ni buyuk bir gururla tasiyor boynunda Nasil Iflah olacagiz Boyle?

11.07.2022

En büyük problem bilmeniz ve hala bişey yapmamanız. Ama sizde haklısınız, halk sadece ekmeği düşünmeli ki hukuk, eğitim vb. Konuları düşünmeye vakti olmasın. Sizde istediğiniz gibi at oynatın. Bi söz vardır çok severim “ ebrehin filleri vardı ama, ebabiller kazandı. “ sizin şuanda herşeyiniz var bakalım bu saltanat nerde son bulacak.

12.07.2022

Bak 128 MILYAR dolari katara kacirdi larinda Sen Benim cebinden cikmadi sandin demi? Bak nasil Sana odettirdi berat damat Bak nasil odedin ey millet

11.07.2022

Nasıl mı olacak? Reis'e kulak verelim. "Ne yaptığımızı biliyoruz. Milletimiz sabırlı olsun" (Recep Tayyip Erdoğan - 12 Aralık 2021), "Milletimizden sabırlı olmasını, bize güvenmesini istiyorum" (Recep Tayyip Erdoğan - 2 Nisan 2022) "Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz. İnşallah 2023'ün Şubat ve Mart aylarından itibaren enflasyonu makul ve daha aşağı indireceğimiz seviyeye çekmiş olacağız," (Recep Tayyip Erdoğan - 27 Haziran 2022) "Milletimden hayata geçirdiğimiz programlara daha güçlü destek ve biraz sabır talep ediyorum" (Recep Tayyip Erdoğan - 9 Temmuz 2022)

Haklısın bu sabır nereye kadar gidecekki? ilk defa sana hak verdim.

TÜM YORUMLARI OKU (41)