Bakan Uraloğlu’ndan Sosyal Medya Açıklaması: “Hizaya Gelmeyenlerle İlgili Gerekenler Yapılır”

Instagram’ın uzun süre kapalı olmasından sonra şimdi de Discord kapatıldı. Sosyal medya platformları hakkında açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu “İnsanların şiddet ve fuhuş noktasında kandırılmaması gerek. 'Türkiye'de şu içerikleri koymayacaksın' gibi önceden bir düzenlemeler yapılabilir. Bunun için kafa yoruyoruz. Hizaya gelmeyenlerle ilgili gerekenler yapılır“ dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları cevapladı.

Sosyal medya platformları hakkında açıklamalar yapan Oraloğlu “Belli kurallara göre disipline edilmesi lazım. Bu noktada düzenlemeler yapıyoruz” dedi.

İşte Bakan Uraloğlu’nun sosyal medya hakkındaki açıklamaları:

“Bir kere biz sosyal medyayı toplum olarak seviyoruz. Burada kesinlikle belli kurallara göre disipline edilmesi lazım. Bu noktada düzenlemeler yapıyoruz. 

Ben söylüyorum; oradan ticaret yapan insanların ayırıyorum. Onun haricinde ne kaybettik? Sadece vatandaşımızı, çocuğumuzu, evladımızı koruma refleksimizi korumamız gerekir. Discord uygulamasını kapattık. Şu malum olaylar olmadan önce kapatmış olsaydık ciddi bir şekilde tartışma olacaktı ama şimdi hiç ses çıkmadı. Dolayısıyla bu tarafı da doğru yönetmemiz lazım.

İnsanların şiddet ve fuhuş noktasında kandırılmaması gerek. Bazı platformların temsilcisi yok Türkiye'de. Discord'un Whatpadd'in temsilcisi yok. Bir taraftan da olması gerekmiyor.

Biz daha büyük yaygın olanların temsilcilerinin olmasını istedik. Belki daha da yaygınlaştırılması gerekir. 'Türkiye'de şu içerikleri koymayacaksın' gibi önceden bir düzenlemeler yapılabilir. Bunun için kafa yoruyoruz.

Kademeler var. Uyarıyoruz. İkincisi düzeltmezse 'Reklam yasağı getiriyorum' diyoruz. Olmadı onu da dinlemezse bant daraltıyoruz. Onu da dinlemezse erişime engel getiriyoruz. Bunları uygulamaya başladık.

Instagram'dan sonra gördüler gereği yapılıyor. Vatandaşlar olarak milli ve manevi değerlerimize saldırı olduğunda şu platformda bir günlüğüne üyeliğimizi donduralım diyorlar mı? 

Hizaya gelmeyenlerle ilgili gerekenler yapılır.  Yasakçı bir zihniyetle hareket ediyor konumda olmak istemiyoruz. Kanunların vereceği cezaların caydırıcı olması lazım. Özellikle genç kardeşlerimiz önüne çıkan haberleri teyit etmeden inanmasın.”

Vergi Sonrası 99 Bin TL Hamlesi Gelmişti: Kredi Kartlarında Limit Düşürme İşlemine Engel Gelebilir!
Ankara Kulislerinde Hareketli Anlar: Görevden Alınması Beklenen Bakanlar Belli Oldu Gibi!

Popüler İçerikler

TikTok’tan Kazandığı Paralarla 2 Kilo Altın Alıp Kaybolan 67 Yaşındaki Kadının Oğlu Müge Anlı'ya Çıktı!
Sadece Boşanmak İstemiştim! Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon Programına Damga Vuran Cemile’nin Hikayesi
T24 Rapor Sonuçlarını Paylaştı: "Köfteci Yusuf'ta Domuz Eti Bulundu"
YORUMLAR
13.10.2024

Açıklamaya bak. Al bunu hizaya getir desem burayı da kapatırlar.

13.10.2024

Türkiye Cumhuriyeti bakanının açıklamasına bak evdeki çocuğuna 'terbiye' veriyor sanki cibilliyetsiz

13.10.2024

Cimerlendin şimdi (!) Sen koskoca Ultra Galactic empire of mankind'ın ulaştırma bakanına cibilliyetsiz mi dedin? Cimerlendin şimdi pis vatan haini heretic seni.

13.10.2024

Sansür yasası geliyor kısaca ama bu toplumun hak ettiği de bu zaten. Ulaştırma Bakanı geçen günlerde; "Burada Discord’u kapattık diye çok acayip bir memnuniyet var. Bir hafta önce kapatmış olsaydık bu memnuniyet olmayacaktı" demiş. yani sizin özgürlüğünüze müdahale edebilmek ve yasaklamak için bahaneye ihtiyacımız vardı ve bu bahane ile de karşıt sesleri susturduk demiş. Halkta bunu onaylıyor(muş). Gelişmiş bir ülkede bu sözler tepki getirirdi ama Türkiye'de millet memnun demek ki. 22 yıl yöneten iktidar yerine gücünün yettiğini ve bayan diyeni vs. linç etme peşinde. Muhalif kesimde Özgürlükleri ellerinden alınırken Uraz Kaygılar, Serenay vs. neden tweet atıp da memeleketi kurtarmadılar derdinde. Böyle devam herkes halinden memnun demek ki.

13.10.2024

Bu arada; yakında DM'den vs arkadaşınla hükümet eleştirisi yaparsan veya içkili pozunu kapalı hesabından paylaşsan bile ceza alabilecek hale gelebilirsin. Ana akım medya da gündem olmayan haberler insta haber sayfalarında paylaşılıyor diye kapanabilir engellenebilir. Tehlikenin farkında mısınız?

TÜM YORUMLARI OKU (31)