Bakan Soylu, 'Can Kayıpları Düşük Gösteriliyor' İddialarına Yanıt Verdi

İçişleri Bakanı Soylu, 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 45 bin 968'e yükseldiğini duyurdu. Soylu ayrıca, 'Bunların içerisinde 4 bin 267 Suriyeli kardeşimiz var' dedi.

Bakan Soylu, Hatay AFAD İl Koordinasyon Merkezindeki koordinasyon toplantısı sonrası Kahramanmaraş merkezli depremlerde son can kaybı rakamlarını verdi.

Soylu, "Bugüne kadar enkazlarda, hastanelerde hayatını kaybeden vatandaşımızın, depremzedelerimizin sayısı 45 bin 968. Bunların içerisinde 4 bin 267 Suriyeli kardeşimiz var" ifadelerini kullandı.

Soylu ölü sayısının düşük gösterildiği iddialarıyla ilgili ise şunları söyledi: "Ne rakam varsa burada milletimizle paylaşıyoruz. Bunu niçin eksik söyleyelim, az söyleyelim?"

Soylu'nun konuyla ilgili yaptığı açıklamaların öne çıkan bölümü şöyle: 

'Ne rakam varsa burada milletimizle paylaşıyoruz. Çünkü bazı gerek sosyal medyalarda gerek bazı yazar çizerlerde 'İşte ölüm sayısı şu kadar ama bunlar şu kadarını söylüyorlar.' Bunu niçin eksik söyleyelim, az söyleyelim? Çünkü burada her biri kendisi her bir başına bir hukukun parçasıdır. Kimisi miras hukukunun parçasıdır.'

Bakan Akar, Deprem Sonrası Ülkesine Dönen Suriyeli Sayısını Açıkladı
Deprem Nedeniyle Ülkesine Dönen Suriyeli: "Suriye'ye Gidelim Kafamız Biraz Rahat Etsin"

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
05.03.2023

Konuştu suriyeli bakanı

05.03.2023

Bananesi suriyeliden

05.03.2023

Ya sayın soylu, afad 12bin bina yıkıldı dedi depremde. hadi bunun yarısı insanları öldürecek şekilde un ufak olup yıkıldı desek (ki bu çok iyimser bir sayı, en az 8-9 bini kurabiye gibi binaların) 6bin bina yapar. Her binada ortalama 10 kişi vefat etti desek (ki 10 da inanılmaz iyimser bir sayı) 60bin kişi yapar kafadan. İyimser olmazsak en az 80-90 bin canımız gitti. Hala gıdım gıdım arttırıyorsunuz sayıyı. Bari bunda algı yapmayın..........

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ