Bakan Ömer Bolat, "Temu Vergisi" Diye Bilinen Yeni Gümrük Vergisini Savundu

Resmi Gazete'de yayınlanan yeni gümrük vergisi tüketiciden büyük tepki toplamıştı. Özellikle Türkiye pazarına girmeye başlayan Temu'dan alışverişlerin arttığı dönemde alınan karar birçok kişi tarafından tepki topladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereği şimdiye kadar 150 euro olarak uygulanan aylık gümrük muafiyeti sınırı tamamen kaldırıldı. Bazı firmalara zorunlu sepet tutarında esneme yaparken bazıları aynı kurallarla yoluna devam ediyor.

Kamuoyunda "Temu Vergisi" diye bilinen bu karar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a soruldu. Bolat, bunun bir ithalat düzenlemesi olduğuna değinerek yapılanın üreten kesimin pazar kaybının önlemek olduğunu söyledi.

Bakan Bolat açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Amacımız, üreten kesime olumsuz pazar kaybı yaratmamak. Yılın ikinci yarısı için ihracatçılara ilave bütçe desteği talebinde bulunduk. Küresel talep hızlandıkça ihracatçıların siparişleri artacak. Bütün amacımız, fiyatların gereksiz yere şişirilmesini önlemek."

İlginizi Çekebilir

Türkiye Bankalar Birliği Acı Tabloyu Açıkladı: 645 Bin Kişi Yasal Takipte
Mehmet Şimşek, Kayıt Dışı Sektörleri Bu Kez Canlı Yayında Uyardı
Instagram Yasağına TÜSİAD da Sessiz Kalmadı: "Kapatmayı Doğru Bulmuyoruz"

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
YORUMLAR
07.08.2024

Ağa neyi üretiyoruz acaba. Elin çin sitesi bi ürünü 5 birime satıyorsa türkiyede 20 birime satılıyor. İnsanlardan böyle olunca bireysel olarak çin sitelerine yöneldi. Sizde böyle olunca zaten türkiyede bu ürünleri satanlar sizin eş dost adamlarınız olduğu için onlar zarar etmesin diye uğraşıyorsunuz. Halkı ucuz mala ulaşmasını istemiyorsunuz.

07.08.2024

halkın ucuz mala ulaşması diye bir şey yok. ucuz mal, satılan ürünler değil; sözüm meclisten dışarı, halkın bir kısmı 'ucuz mal'. bu bağlamda; yandaşların ucuz mala ulaşımında skntı çıksın istemiyorlar

07.08.2024

Adam cinden getiriyor ayni urunu 3 kati fiyata satiyor. İstiyorlar ki 3 kati satandan alalim. Yerli uretim geyigi yapmayin carplay araba ekrani mi uretiyoruz ulkede mesela?

07.08.2024

bu bakanların içini insanlığını bilmem ama dış görünüş olarak hepsi birbirinden çirkin ....

07.08.2024

içleri de farklı değil inanın.

TÜM YORUMLARI OKU (35)