“Bugün yürürlüğe giren düzenleme ile vatandaşımıza imar hakkını başka bir alanda kullanmasına imkan veriyoruz. Geçtiğimiz ay Gayrimenkul Yatırım Sertifikası ile küçük birikimlerle ev alma imkanı sağladık. Vatandaşımızın sadece işyeri değil araç sahibi olabileceği yeni bir finansman sistemini hizmete sunuyoruz.
Bu sistemle bir ilki gerçekleştiriyoruz. Türkiye'deki ilk kez bir kamu bankası Emlak Katılım Bankası olarak tasarruf finansman sektörüne giriyoruz. Bu sistemde kesinlikle faiz yok, devlet güvencesi var. Bu sistemle katılımcılar Emlak Katılım Tasarruf Finansman güvencesiyle bir araya gelecek. Herkes kendi bütçesine göre uygun taksitlerle tasarruf yapabilecek. Vatandaşımız Emlak Katılım şubelerine gidecek, faizsiz finansman modeliyle satın almak istediği ev, araç ve işyeri için aylık taksit miktarını kendisi belirleyecek.
Burada iki model sunacağız. Birincisi çekiliş sistemi olacak. Noter huzurunda düzenli olarak yapılacak çekilişlerle sırası gelen katılımcılara finansman desteği sağlayacağız. Bu desteklerle vatandaşımız ister evini ister arabasını ister işyerini alabilecek.
İkinci model ise müşteri bazlı tasarruf finansman modelimizi uygulayacağız. Bu modelde müşteri teslimat tarihini çelişle değil kendi belirlediği tarihe göre ayarlayabilecek. Çekiliş olmadan ister peşinat ödeyerek, ister tutarı taksitlerle ödeyerek evini, arabasını, işyerini alabilecek. Her iki modelde de belirli birikim ardından tutarlar Emlak Katılım Finansman firmamız tarafından karşılanacak. Vatandaşımız evinde oturmanın, işyerinde çalışmanın ve arabasına binmenin yanı sıra taksitlerini rahatlıkla ödeyebilecek.
BDDK ile çalışmalarımızı yapıyoruz. Hem Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hem Emlak Konut Genel Müdürlüğü ile birlikte projeler de geliştireceğiz. Bu projeleri Emlak Katılım Tasarruf Finansman Sistemi duyuracak. İstanbullumuzda ev alacak vatandaşlarımız TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle evlerini faizsiz alabilecek.”
abuk subuk vergileri kaldırın biz zaten alırız arabayı. %200 vergi koyup faizsiz araba aldıracağım demek akıl tutulmasından başka bir şey değildir
Eminevim bilmem ne evim modelinin aynısı neyi yeni neyin ilki bu ?
Hoşgeldin Emin Evimciler :)