Bakan Murat Kurum Açıkladı: Sığınak Yönetmeliği Değişti, Binalara Sığınak Zorunluluğu Getirildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sığınak yönetmeliğini güncelledi. Yeni düzenlemeyle 10’dan fazla ev olan apartmanlara, yatak sayısı 50’den fazla olan yurt ve otellere, stadyumlara sığınak zorunluluğu getirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sığınak yönetmeliğini güncelledi.

Bakan Murat Kurum’un X’teki açıklamasına göre yeni yapılacak konutlarda, yurt, otel ve bakımevi gibi yataklı hizmet veren sağlık tesisleri ile sanayi ve imalat tesislerine sığınak yapım zorunluluğu getirildi.

Murat Kurum şu açıklamayı yaptı: “Ülkemizin sığınak yönetmeliğini günümüz ihtiyaç ve koşullarına uygun hale getirerek güncelledik. Mevcut sığınaklara denetim şartı ve ilave standartlar, yeni yapılacak binalara önemli koşullar getirdik. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğimizle; millet bahçeleri, metro tünelleri gibi alanları sığınak hizmeti verecek şekilde düzenleyeceğiz.”

Bağımsız bölüm sayısı 10’dan fazla konut, yatak sayısı 50’den fazla olan yurt, koğuş, otelle diğer konaklama tesisleri, yatak sayısı 25’ten fazla olan engelli, yaşlı, çocuk sürekli bakımevleri, yataklı sağlık tesislerinde sığınak yapılması zorunlu oldu. Ayrıca 2000 metrekareden fazla olan her türlü imalat ve sanayi tesislerinde de zorunluluk geçerli.

Resmi yapılarda 1000 metrekare ve üzeri olan tüm yapılarda da sığınak yapılacak.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
Deren Talu, Dilan Polat, Birce Akalay, Berrak Tüzünataç: Ünlülere Uyuşturucu Operasyonunda Yeni Gelişme
Kenan İmirzalıoğlu'nun Yaptırdığı Estetikler Göze Batmıştı: ABİ Dizisinde Canlandıracağı Yaş Ortaya Çıktı!
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Mustafa Destici'nin "İşe Alırken Evlilere Öncelik Verilsin" Önerisine Gelen İronik Yorumlar
Bilim İnsanları Açıkladı: Mars, Bilinenden Çok Daha Uzun Süre Yaşanabilir Olabilir
Doğar Doğmaz Yaşadıkları Travmaları Anlatarak Hafiften Gülümseten Kişiler
YORUMLAR
07.11.2025

50 yil geriden geliyoruz,bravoooo

07.11.2025

Şimşek vekillerin karşısına çıktı: Orta direği çökerttiniz Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü. Protestolarla karşılanan Şimşek’in sunuşu milletvekillerinin tepkisi ile sık sık bölündü. CHP’li Öztrak, “Oy vermediğini düşündüğünüz orta direği çökerttiniz, toplumu zenginler ve yoksullar olarak ikiye böldünüz” dedi.

07.11.2025

Tabi yerin üstündekileri düzeltemeyince yerin altına döndüler.. iyi fikir :)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ