Bakan Koca Günün Bilançosunu Açıkladı: 'Vakalarda Kısmi Artış Var, Son 24 Saatte 48 Kişi Hayatını Kaybetti'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin günlük koronavirüs tablosunu açıkladı. Koca, son 24 saatte bin 708 vakanın ortaya çıktığını duyururken, paylaşımında 'Vaka sayımızda kısmi artış var.' ifadesini kullandı.

Paylaşılan tabloya göre 48 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 4 bin 55'e çıktı. Son tespit edilen bin 708 yeni vaka ile birlikte toplam vaka sayısı 146 bin 457 oldu.

Son 24 saatte 2 bin 103 kişi hastalığı yenerken toplam iyileşen sayısı 106 bin 133 oldu.  Yoğun bakımdaki hasta sayısı 944, entübe hasta sayısı ise 490 olarak açıklandı.

"Yeni hayat tarzımız Kontrollü Sosyal Hayat, yani hep birlikte tedbir"

Koca, paylaşımında şu ifadeye yer verdi:

'Yoğun bakım ve entübe hasta sayımız azalmaya devam ediyor. Test sayımız düne göre fazla. Vaka sayımızda kısmi artış var. Yeni hayat tarzımız Kontrollü Sosyal Hayat, yani hep birlikte tedbir. Koşulu:

Maske + 1, 5 metre Sosyal Mesafe. '

Son 2 günün tablosu ise şu şekildeydi 👇

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Türkiye'den İsrail Kararı: Türkiye, İsrail ile Tüm Ticari İlişkilerini Durdurdu
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
15.05.2020

Hergün 1500 ile 2000 arası yeni vaka var. Buda demek oluyorki bir sonraki güne çok muhtemel keşfedilecek ve keşfedilmediği içinde toplumda halen rahat hareket edebilen yeni vakalar var ! Ve biz normalleşmeye geçiyoruz : ) Bu hastalığın 1 hazirandan sonra istanbulun özellikle %70 yada 80 ine 1 yıl içinde ulaşmama ihtimali artık yok. Benim ilk okul mezunu olduğum bi hesabın içinden çıkamayanlar Türkiye'yi yönetiyo dicem ama biliyorumki aslında hesap işlerine gelmediğinden böyle yönetiyolar

15.05.2020

Bu daha iyi günlerimiz gibime geliyor, inşallah yanılırım 😞

16.05.2020

Sırada daha kötü günler var. İşsizlik+Zamlar+Yeni Vergiler ++++loading

15.05.2020

Vaka sayasının artmasının en büyük suçlusu bu halkın genel olarak ne kadar duyarsız ve sorumsuz olduğunu bilmeden normalleşme adı altında saçma sapan uygulamalara geçirenlerdir. Yani bu kadar aceleye ne gerek var, vaka sayısı azaldı diye hemen şehirlere ulaşımı neden açıyorsunuz? Adamlar 1 vaka dahi kalmayana kadar beklediler bir çok şehirde.

TÜM YORUMLARI OKU (6)