Bakan Koca Duyurdu: Gazze'ye Sağlık Hizmeti İçin Harekete Geçildi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması sonucu ölü sayısının 800'e yükseldiğini açıkladı. Bu olay sonrası Bakan Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı'nın Gazze’ye sağlık hizmeti vermek için harekete geçtiğini duyurdu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması sonucu ölü sayısının 800'e yükseldiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'ye sağlık hizmeti vermek için harekete geçtiklerini belirterek, "Bölgeye gemi hastane göndermeye veya Gazze'de ya da Refah Sınır Kapısı'na yakın noktalarda sahra hastaneleri kurmaya, Filistinli kardeşlerimize bunlar aracılığıyla sağlık hizmeti sunmaya ve bu hizmeti yürütmeye hazırız" dedi.

Bakan Koca'nın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi;

Koca, 'Gazze'de Al-Ahli Arab Hastanesi'ne yapılan insanlık dışı saldırının ardından Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) en üst yöneticileri dahil olmak üzere birçok uluslararası muhatabımla telefon diplomasisi gerçekleştirdim. İnsan sağlığına hizmet eden kurumların hangi şartlarda, hangi gerekçe ile olursa olsun saldırıya maruz kalmasının kabul edilemeyeceği düşüncesi, yaptığım görüşmelerde temel nokta oldu. Bu saldırıya tepkisiz kalmamız asla mümkün değildir. Hasta ve masum insanların çaresizliği, dünyanın bir kısmının görmezlikten geldiği, üstlenmekten kaçındığı vicdani görevi bilhassa bize yüklemektedir. Türkiye olarak, bölgeye gemi hastane göndermeye veya Gazze'de ya da Refah Sınır Kapısı'na yakın noktalarda sahra hastaneleri kurmaya, Filistinli kardeşlerimize bunlar aracılığıyla sağlık hizmeti sunmaya ve bu hizmeti yürütmeye hazırız' dedi. 

Bakan Koca, paylaşımını hem İngilizce hem de Arapça'ya çevirerek yayımladı.

Bilanço Ağırlaşıyor! İsrail Gazze'de Hastaneyi Vurdu: En Az 800 Kişi Öldü
Adana'da ABD Konsolosluğu Önünde İsrail Karşıtı Protesto: 2 Polis Yaralandı
İstanbul'da İsrail Karşıtı Protesto: Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Nuri Tüfekçi Hayatını Kaybetti

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
18.10.2023

hastane gönderin erzak gönderinde asker'i asla ! asker kimsenin babasinin mali değildir.

18.10.2023

Tıbbi yardıma ihtiyaç varsa giderilsin ama sınırdan içeri alınmasınlar kendi öz vatanlarında kalsınlar ve hem İsrail hem de Filistin bir masa da oturup konuşsunlar aq bu ne barbarlık olan çocuklara ve kadınlara oluyor. Aman diyeyim asker filan göndermeye kalkmayın Suriye'de Rusyanın keyfine göre 30+ askerimiz şehit olmuştu hastane vuran adam senin askerini de hedef gözetmeksizin vurur ve karşılığın da el pençe durursun.

18.10.2023

Bizede bu yakışır amma şu Bencil-Kıskanç İki Tarafında Ateşkes yapması gerek ve Birbirlerini Kaşımayıp-Kudurtmaması gerek.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ