Bakan Kasapoğlu Beklenen Açıklamayı Yaptı! KYK Burs ve Kredi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milyonlarca üniversite öğrencisi geçtiğimiz haftalarda KYK burs ve kredi başvurularını tamamladılar. Başvuruların ardından öğrencilerin gözü KYK burs ve kredi başvuru sonucunda. Heyecanlı bekleyişe Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'ndan açıklama geldi. KYK burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili konuşan Kasapoğlu'nun açıklamasının ardından gözler KYK burs başvurusu sonuç ekranında. Peki KYK burs başvuruları ne zaman açıklanacak? İşte KYK burs ve kredi başvurusu sonuçlarına dair detaylar ve Kasapoğlu'nun açıklamaları...

KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte KYK Burs ve Kredi Başvuru Sonuçları

KYK burs ve kredi sonuçları gündemde yer almaya devam ediyor. KYK burs ve kredi başvuruları 2021 yılında da e-Devlet üzerinden alındı. Öğrenciler 5 Kasım ve 10 Kasım tarihleri aralığında başvurularını tamamladılar. Başvurular 12 farklı kurumdan alınan bilgiler doğrultusunda değerlendirilecek.

Öğrencilerin heyecanlı bekleyişine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu sosyal medya hesabından yanıt verdi. Kasapoğlu KYK burs başvurularına ilişkin yaptığı açıklamada; ‘En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız.’ dedi.

KYK Bursu Ne Kadar?

KYK burs başvuruları 2020 yılında 28 Ekim ve 8 Kasım tarihleri aralığında alınmıştı. Değerlendirmelerin ardından başvuru sonuçları ise 7 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Bu seneki başvurular ise 5 Kasım Cuma günü başlayıp 10 Kasım Çarşamba günü tamamlandı.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün öğrencilere sağladığı aylık burs ve kredi ücretleri her yıl belirleniyor. 2021 yılı için belirlenen ücret lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL. 2022 yılında bu ücretin artması bekleniyor.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
26.11.2021

Eee sonuç? Onedio editörleri bu işin artık b.kunu çıkardı. Adam akıllı haber yapan editörleriniz nereye gitti sizin? Salak salak sözde haber siteleri yerine adam akıllı haber okuyalım diye onedio ya gidiyorduk, o da iyice bozdu

26.11.2021

Eeeeee

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ