Bakan Efkan Ala: 'Süleyman Şah Türbesi'ndeki Askerlerimizin Rehin Alındığı İddiası Doğru Değildir'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Süleyman Şah Türbesi'ndeki Türk askerlerinin IŞİD tarafından rehin alındığını yönündeki iddialara, “Böyle bir şey yok” yanıtı verdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Süleyman Şah Türbesindeki askerlerin rehin alındığına yönelik iddialar olduğunu kaydetti. Baluken, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak, “Süleyman Şah türbesindeki durum nedir. Gerçekten oradaki askerlerin tamımı rehin alınmış mıdır. Bu yönde bazı haberler var. Hükümet, Genel Kurulu bilgilendirsin” şeklinde konuştu.

Bir süre sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 'IŞİD'in Süleyman Şah Türbesi'nde askerlerimiz rehin aldığı dair haberler konuşuluyor. Bu bilgi kirliliği içerisinde kanun tasarısı görüşülmesine hakarettir. Önerim gerekirse bir kapalı oturumda hükümetin Genel Kurulu bilgilendirmesidir' dedi.

Ardından söz alan İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Son derece önemli bir mevzuyu gazete dedikodularıyla alarak böyle demek yanlıştır. Dışişleri Bakanlığı resmi açıklama yaptı. Lütfen sitelerden okuyunuz. Böyle bir şey yoktur' dedi.

Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA,(DHA)

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Asın Bayrakları: Türk Tasarımcı Dilara Fındıkoğlu, British Fashion Awards Gecesinde Vanguard Ödülü Aldı!
Anlamak İsteyene: Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İsteyen Kadınların Yeni Akımı Çok Beğenildi
En Düşük Emekli Maaşı İçin SGK Uzmanından Çok Konuşulacak Tahmin