Bakan Dönmez: 'Yangın Devam Ediyor, Alanı Kapatma Kararı Aldık'

Bartın'da açıklamalarda bulunan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, 'Patlama alanını kontrol altına almak için bölümü kapatma kararı aldık. Hasar tespit çalışması yapılacak. Kömür üretimi de duracak' dedi.

'Alanı kapatma kararı aldık'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden patlamasıyla ilgili  açıklamalarında bulundu. Bakan Dönmez yangının devam ettiğini ve bu nedenle alanı kapatma kararı aldıklarını, üretime ara verileceğini duyurdu.

Bölgede bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da açıklamalarda bulundu. Bozdağ 'Şehitlerimizin hepsine Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. Tabi bu kazaların olmaması en büyük dileğimizdir. Bu kazaların olmaması için ciddi tedbirler alındı. Bundan sonra da geliştirilerek uygulanmaya devam edecektir. Kaza anı Cumhurbaşkanımız liderliğinde tüm Bakan arkadaşlarımız sürekli olay yerinde oldular. Mahsur kalan kardeşlerimizi kurtarmak, ailelerine ulaştırmak için çabaladılar. Arama kurtarma faaliyetinde bulunan herkese teşekkür ediyorum' dedi.

'İhmal, kusur, eksiklik ne varsa çıkacaktır'

Bozdağ 'Bu kazanın ciddi şekilde soruşturulması çok önemlidir. İlk önce 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi ancak olayda hayatını kaybeden işçilerimizin çoğalması üzerine sayı 5’e çıkarıldı. Şu anda 5 cumhuriyet savcımız tahkikatı sürdürmektedir. Buradan kamuoyunun şunu açıkça ifade etmek isterim; bu olay bütün yönleriyle soruşturulacak ve aydınlatılacaktır. İhmal, kusur, eksiklik ne varsa çıkacaktır. Kimsenin endişesi ve tereddüdü olmasın' şeklinde konuştu.

Popüler İçerikler

Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
Ekrem İmamoğlu’nun Roma Çıkarması: 73 Kişilik Kafile Lüks Otelde Konaklamış
Kimler Geldi Kimler Geçti'de Leyla'nın Cem'i Rüyasında Gördüğü Sahnenin Nasıl Çekildiği Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
16.10.2022

Hala yok cmhrbşkanı olay yerine geldi yok bakanlar geldi bilmem ne. Napalım acılı halimizle bir de size alkış mı tutalım. Vay be cmhrbşkanı gelmiş tmm o zaman hiç sorun yok

16.10.2022

Yerden , gokten, atesten, sudan, her yonden lanet yagsin tum sebep olanlara. Her gozyasi , her ah omrunuzden gun alsin. Derin inceleme yapacaklarmis efendiler... vayyy yavrum vay, yedik bizde.!

Gereğini selvi ve ahmet hakan yapacak satın yetkili bey siz mevzuları karıştırıyorsunuz

TÜM YORUMLARI OKU (11)