Bakan Bozdağ'dan 'Yeni Anayasa' Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, anayasa değişikliği çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bozdağ, 'Anayasa'nın 24. ve 41. maddeleriyle ilgili çalışmalarımız tamam' dedi. 

'Birtakım görüşler çerçevesinde şekillendi'

Bakan Bozdağ, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Muhterem İnce'nin yemin etmesi için düzenlenen törene katıldıktan sonra salon çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  

Bozdağ başörtüsü düzenlemesini de içeren yeni anayasa çalışmasına ilişkin, '24'üncü ve 41'nci maddelerdeki çalışmalar tamamlandı. Birtakım görüşler çerçevesinde çalışma şekillendi.' ifadelerini kullandı.

'Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz'

Çalışmanın sunulacak aşamaya geldiğini söyleyen Bozdağ, 'Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Bugünkü MKYK toplantısında sunulması istenirse sunarız ama şu anda gündemde yok' diye konuştu.

Anayasanın 24'üncü maddesi 'Din ve vicdan hürriyeti', 41'inci maddesi ise 'Ailenin korunması ve çocuk hakları' konusunu düzenliyor.

İlginizi çekebilir👇

Çalışma Bakanı Bilgin'den EYT ve Asgari Ücret Açıklaması
Maden Faciasında Ölen Madencilerin Ailelerine 50 Bin Lira Ödeme
MEB: 'Ölen Madencilerin Çocuklarının Eğitim Masraflarını Karşılayacağız'

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
17.10.2022

Tebrikler CHP başkanı, yine kendi kalene doksandan golü artırdın. Baykal ile başladı, sizlerle devam ediyor. Neden etkili ve ciddi muhalefet yapmadığınız belli oldu. Amaç AKP nin iktidarda kalması ve düşünülen, planlanan projenin gerçekleşmesi. Büyük bir ihanet ve aldatma yaşıyorum

18.10.2022

ülkenin 20 yılda anası bellenmiş daha muhalefete ihtiyaç mı var. bu kadar zamanda nereden nereye geldiğimizi göremeyen insana ne anlatıcaksın. sorun halkta muhalefette değil

17.10.2022

Darbe ile gelen bir generalin taaa 80'lerde yaptığı anayasayı kullanıyor olmaktan utanıyorum.....

17.10.2022

Ya bas git troll . Her maddesi değiştirildi o yasaların. İlk 4 hariç . İlk dörtse derdin vatan hainisin zaten

17.10.2022

Atatürk dönemi yasasına geri dönebilir miyiz ya... Yazılımda görülebilecek bug'lara razıyım ben, versiyon 1.0'a dönelim... Şu anda yaşadığımızdan bin kat iyidir.

TÜM YORUMLARI OKU (19)