Bakan Bilgin'den EYT Açıklaması: 1999 Öncesi ve 5 Bin Prim Günü Şartını Kaldırmıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'EYT’de 1999 öncesi ve 5 bin prim günü şartını kaldırmıyoruz' dedi.

"Herkesi kapsayan bir düzenleme, sınır koyan bir düzenleme değil"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şunları söyledi:  EYT’den, kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl şartını yerine getirdikleri zaman onlar da bundan istifade edecekler. Yaptığımız düzenleme herkesi kapsayan bir düzenleme, sınır koyan bir düzenleme değil. EYT’de 1999 öncesi ve 5 bin prim günü şartını kaldırmıyoruz.” 

EYT'li miyim? EYT'li Olduğumu Nasıl Anlarım? EYT Şartları Nelerdir? İşte Tüm Detaylarıyla EYT

Popüler İçerikler

Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR

1999'da depremden sonra devlet maaş ödeyemez hale gelince emeklilikleri öteleyip avantaj sağlamak istedi ve yaptı. Milyonlarca insanın çalışırken tabi olduğu emeklilik yasası bir gece ansızın değişti, hakları yendi ve bunlara EYT'liler deniyor. Aynı durum 2008 yılında yaşandı. Zaten 99'da değişen emeklilik kanunu 2008'de tekrar değişti, milyonlarca insan sigorta başlangıç tarihinde geçerli emeklilik kanununa tabi olması gerekirken önce 1999 sonra 2008 değişikliklerine tabi oldu...

İşte bunlara da "İkinci EYT'liler" deniyor. Maç başladığında oyunun kuralları değiştirilemez, değiştirmek istiyorsanız hakemin bitiş düdüğünü beklemek zorundasınız. Bakalım ikinci EYT'liler emekliliğe yaklaştığında neler olacak? İnşallah sol kulvardan birisi Cumhurbaşkanı olurda, şu yarım yamalak, ite kaka yürüyen emeklilik sorununu herkes için adil olacak şekilde düzenler. Yoksa daha çok konuşacağız.

11.11.2022

Göz altı torbaları çok şeyi anlatıyor…

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ