Bakan Bilgin Asgari Ücret İçin Gün Verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret müzakereleri için 'Salı günü uzlaşmaya varacağız' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat BilginAK Parti  Erzurum İl Başkanlığını ziyaretinde asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Salı günü Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağını hatırlatan Bilgin, toplantıda asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacaklarını ifade etti. Bilgin, şöyle konuştu:

'Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız. Asgari ücret sosyal devletin çalışanları koruduğu bir ücrettir. Evet asgari ücreti devlet vermez, işverenler verir ama işçilerini koruyacak bir asgari ücret rakamında uzlaşmayı devlet belirler. Bizim de burada temel fonksiyonumuz budur. Birçok sorunu çözdük, bunları da çözeceğiz.'

"Türkiye rahat bir nefes alır"

Bakan Bilgin, asgari ücret konusunda salı gününden sonra Türkiye için olumlu bir uzlaşma haberini paylaşacaklarını ümit ettiklerini belirterek, 'Emekçilerimizi koruyan, onları tatmin eden onların hayat şartlarını aşmalarına katkı yapacak bir ücret seviyesinde, Türkiye rahat bir nefes alır diye düşünüyorum' diye konuştu.

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
17.12.2022

kendilerine bir gecede servet katıyorlar garibana gelince 1 ayda 3 toplantıda zor karar veriyorlar. O da versem miiğğğ vermesemmiğğ.

17.12.2022

hiç sorma gecen hafta iş verenin verdiği mal fiyatıyla gecen gün aynı adet ve aynı firmaya aynı ürünü 3 katına verdi . Hafta da ayda hatta yeri geliyor hergün zam koyuyorlar bizde sene de bir zam alıyoruz

17.12.2022

Her sene beklenenden az gelmesi ve yetmemesi çünkü enflasyonun aşırı olması aklınızı başınıza devşirin

17.12.2022

Biz olmasak bu toprakları kim işler kim bakar? Ağalık düzenine son 😬

17.12.2022

8600

17.12.2022

türk-iş in teklifleri 7500 den açtığını duymuştum

TÜM YORUMLARI OKU (23)