Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Kimdir? Vahit Kirişçi Kaç Yaşında, Eğitimi Ne?

Gelen bir son dakika haberine göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevinden istifa etti. Görevinden affını isteyen Pakdemirli'nin yerine Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararına göre, Vahit Kirişçi atandı. Peki Vahit Kirişçi kimdir? Vahit Kirişçi kaç yaşında ve nereli? Vahit Kirişçi eğitimi ne? İşte Vahit Kirişçi hakkında tüm detaylar...

Gelen son dakika haberine göre bir bakan daha görevinden affını istedi. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, Bekir Pakdemirli de, istifa eden diğer bakanlar gibi ‘görevden affını’ istedi. Talebi kabul edilen Pakdemirli’nin yerine Vahit Kirişçi atandı. Peki yeni Bakan Vahit Kirişçi kimdir? Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi kaç yaşında, eğitimi ne? İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İstifa Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin istifası kabul edildi.

Pakdemirli'nin yerine Tarım ve Orman Bakanlığı'na Vahit Kirişçi atandı. Söz konusu atama Anayasanın 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldı.

Vahit Kirişçi Kimdir? Vahit Kirişçi Kaç Yaşında ve Nereli? Vahit Kirişçi Eğitimi Ne?

Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960'da, Kahramanmaraş'ta doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Saniye'dir. Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1995'te doçent, 2001'de profesör oldu. 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi.

Vahit Kirişçi Evli mi? Vahit Kirişçi Kariyeri

22. Dönem Adana Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve Başkanvekilliği görevinde bulundu. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönem'de aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi. İngilizce bilen Kirişci, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Popüler İçerikler

Galatasaray'dan Hem PAOK'a Hem de Fenerbahçe'ye Maç Sonunda Gönderme!
Fenerbahçe'nin İptal Edilen Golünün Ardından Mourinho'dan İlginç Bir Tepki Geldi
Galatasaray'da Okan Buruk'un Penaltıya İtirazı Olay Oldu
YORUMLAR
03.03.2022

En azından liyakat var belli ki bu sefer.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ