Bakan Albayrak: 'Battık, Bittik Algı Oluşturmaya Çalışanlara İnat; Ekonomimize Güven Artıyor'

Türkiye İstatistik Kurumu’na göre, ekonomik güven endeksi, ekimde aylık bazda yüzde 4,8 artarak 92,8 değerine yükseldi. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan, “Farklı siyasi saiklerle bir olup battık, bittik yaygarasıyla algı oluşturmaya çalışanlara inat, ekonomimize güven artıyor!” açıklaması geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı. TÜİK’e göre, endeks bu ay eylüle göre yüzde 4,8 artarak 92,8 değerine ulaştı. Ekonomik güven endeksindeki artış, reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandığı belirtildi.

Ekonomik Güven Endeksi 4,8 Artarak Ekimde 92,8 Oldu

"Bittik yaygarasıyla algı oluşturmaya çalışanlara inat"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, verileri yorumlarken, ‘ekonomiye güvenin arttığını’ söyledi. Albayrak, “Farklı siyasi saiklerle bir olup battık, bittik yaygarasıyla algı oluşturmaya çalışanlara inat, ekonomimize güven artıyor! Ekonomik Güven Endeksi eylülde 88,5 iken ekimde %4,8 oranında artarak 92,8 değerine yükseldi” ifadesini kullandı.

Albayrak'ın açıklamasına sosyal medyadan tepkiler geldi...

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
28.10.2020

nazi almanyasında da gazeteler hep güçlüyüz derlermiş ama halk bi gün sokaklarda rus tanklarını görünce anlamışlar olayı. işiniz gücünüz algı. icraat 0

28.10.2020

Keşke bir gün için bile nazi almanyasının olduğu kadar güçlü olabilseydik. En azından adamların elinde birşeyler vardı kandırmak için, bizimkinin ise sadece allahı ve kitabı var...

28.10.2020

Onu bunu bilmem ama tek artan güven sizin cebinizdekilerin artmasına dair güven. Gerisi zaten ortada. Siz insanların aklı ile dalga geçmeye devam edin.

28.10.2020

Dolar alanların ekonomiye güveni tam. Şahlandı maaşallah.

TÜM YORUMLARI OKU (66)