Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Karadeniz'deki mayınlara karşı Türkiye'nin teyakkuz halinde olduğunu belirtti. Akar, 'Ukrayna'da döşenen mayınlar mı geldi yoksa başka mayınlar mı geldi bu konuda emin olmadan bir şey söylemek doğru olmaz' dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Karadeniz'deki mayınlara karşı Türkiye'nin teyakkuz halinde olduğunu belirtti. Akar, 'Ukrayna'da döşenen mayınlar mı geldi yoksa başka mayınlar mı geldi bu konuda emin olmadan bir şey söylemek doğru olmaz' dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bakan Akar, İstanbul Boğazı açıklarında tespit edilen mayınarla ilgili soruları yanıtladı.
Mayınla mücadelenin Türk Silahlı Kuvvetlerinin çalışmaları, konsepti kapsamında yer aldığını vurgulayan Akar, 'Mayın avlama gemilerimiz, deniz karakol uçaklarımız hepsi teyakkuz halinde. Alınan her ihbar anında değerlendiriliyor ve gereği yapılıyor. Tespit edilen mayınlar emniyetli bir şekilde anında imha ediliyor ' diye konuştu.
Koptuğu ifade edilen mayınların sayısına yönelik soruya Akar, 'Ortada konuyla ilgili birbiriyle çelişen ifadeler var. Biz gerekli önlemlerimizi aldık, almaya devam ediyoruz' yanıtını verdi.
Bakan Akar, 'Mayınların tespiti konusunda Rusya ile bir iş birliği var mı” sorusu üzerine ise 'Mayınlar bizim alanımızda tespit ediliyor, Rusya veya Ukrayna tarafında değil. Bu kapsamda Karadeniz'e kıyısı olan Romanya ve Bulgaristan ile iş birliğimiz var. Rusya ile iş birliğimiz ayrı. Bizim ticari gemilerimizin gelişleri konusunda Ruslarla gerekli koordinasyonu yaptık' dedi.
Akar, 3 gün önce sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarında mayın benzeri bir cismin sivil ticari bir gemi tarafından tespit edildiğini açıklamıştı.
Daha sonra mayının SAS timi tarafından etkisiz hale getirildiği belirtilmişti.
Dün İğneada açıklarında bir mayın daha tespit edildi. Mayın avlama gemileri ve deniz karakol uçakları tarafından müdahale edilmesiyle mayın etkisiz hale getirilmişti.
Uzmanlar uyarı yapalı haftalar oldu bunlar çalışmaya yeni başlıyor. Bunların tek derdi cepleri doldurup seçimden sonra kaçmak.
Ak.Ar Kırk yıldır askerlik yapmamış gibi konuşuyor.... .... Mayını ileride siyasi rant sağlamak için açıklamıyorlar.... .... 😠🤪😡