Bakan Açıkladı: 10 Adaya 7 Gün Vizesiz Girişte Yeni Gelişme!

6 yıl sonra komşu Yunanistan’a ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iyi haberlerle geri dönmüştü. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Erdoğan'la ikili görüşme sonrası düzenledikleri ortak basın toplantısında, Türk vatandaşlarına 10 Yunan adası için yedi günlük turist vizesi uygulamasını geri getireceklerini açıklamıştı. Bu açıklama sonrası  10 adaya kapıda 7 günlük vizeyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli çalışmanın AB Komisyonunda onaylandığını ve Yunanistan'ın bir yönetmelik hazırladığını duyurdu.

Ege'de bulunan 10 adaya 7 gün kapıda vize alarak girmek için sayılı günler kaldı. Çalışmayla ilgili Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Yunanistanlı yetkililer, Cumhurbaşkanımızın Atina’yı ziyaretleri sırasında, vatandaşlarımızın on Yunan adasına yapacakları turistik seyahatlerde kapıda tek girişli ve yedi gün geçerli vize uygulanmasına yönelik çalışmanın AB Komisyonunca onaylandığını ve konuya ilişkin bir yönetmeliğin hazırlanmakta olduğunu tarafımıza aktardılar. Uygulamanın resmen bildirilmesini bekliyoruz" denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yunanistan'da kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunmuştu. Miçotakis, "İlişkileri yeniden canlandırmaya karar verdik. 10 ada için Türk vatandaşlarına 7 günlük turist vizesi verilecek" demişti.

Vizesiz Yunan Adaları Dönemi Başlıyor: Türk Vatandaşlarına Vizesiz Olan Yunan Adaları Hangileri?
Japon Deprem Uzmanı, ''Konya'da Deprem Olmaz Deniliyordu, Artık Olur'' Diyerek Uyarılarda Bulundu
Okul Müdürünün Cansız Bedeni Denizde Bulunmuştu: Borsada 2.5 Milyon TL Kaybettiği Ortaya Çıktı!
Akran Zorbalığı Boyut Atladı: Arkadaşlarını Tuvalette Darbeden 5 Öğrenciye Gözaltı

Popüler İçerikler

A Milli Futbol Takımımız Çekya'yı 2-1 Mağlup Ederek EURO 2024'te Son 16'da!
Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 'Gri Listeden' Çıkarıldığını Duyurdu: "Başardık"
Selçuk’ta Başlayan Yangın Kuşadası’na Ulaştı, Büyümeye Devam Ediyor
YORUMLAR
08.12.2023

o değil de Yunan adalarini geri aldık masada kazanıldı,işte bu falan diyenler var 🤣 kimi kinadik da bu kitle ile aynı döneme denk geldik awk gidip helallik alalım

08.12.2023

Bu bir başarı değil ki. Bu bildiğin kendi iç turizm sektörümüzü mahvedecek bir şey. Yunanistan bize göre zaten ucuzdu. Gelecek yıl daha ucuz olacak. Bu bir başarı değil, Yunanlılara verilmiş bir rüşvet...

08.12.2023

O değil de bir yasanız vardı onu geri getirseniz anladınız siz Sayın Miçotakis çok mağdurum bu konuda :( geri gelsin yasa hemen vatandaşlık için başvuruda bulunacağım hadi aslanım hadi koçum Miçom

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ