Bakalım Kaç Ortak Noktanız Var? Birbirinden Ünlü İsimlerin Defalarca İzlediği Favori Filmleri

Senin favori filmin ne?

Not: Film açıklamaları Beyazperde'den alınmıştır.

1. Steven Spielberg - Lawrence of Arabia (1962)

Arabistanlı Lawrence, Arap İsyanı’nın başlamasında önemli bir rol oynayan İngiliz bilim adamı ve ordu casusu Thomas Edward Lawrence’ın Arabistan’daki görev sürecinde yaşananları konu alıyor. Kuzey Afrika’da genç bir teğmen olan Lawrence’ın bir teklif üzerine Arabistan’a gözlemci olarak gitmesi ve zamanla bölgede isyan çıkaran Araplara yardım etmesiyle artık, Arabistan topraklarına İngilizlerin de eli değmiş olur. Osmanlı Devleti’ne karşı kışkırtılan Arap halkı, İngilizlerle işbirliği içerisine girerek Osmanlı Devleti’yle çatışacağı bir savaşa sürüklenir.

2. Reese Witherspoon - Overboard (1987)

Zalim ama güzel bir mirasçı kadın gemi için bir marangoz tutar. Bu marangoz daha sonra güzel ve zalim kadını yalnız ve hafızasını kaybetmiş şekilde bulacak ilk kişidir. Bu marangozun intikamını alması için iyi bir fırsattır. Kadını kendisinin karısı olduğuna ikna edecektir.

3. Richard Gere - The Passenger (1975)

Mesleğini kullanarak yaşadığı düzene başkaldırıp daha öteye gitmek ve zorla baş etmek uğrunda cesaret gösteren bir gazetecidir kahramanımız. David Locke, bir Kuzey Afrika ülkesine gerillalarla röportaj yapmaya gider. Artık hayatı eskisi gibi olmayacaktır. Burada hayatının en ilginç olaylarının içine girecek ve hayatının akışını sonsuza dek değiştirecektir.

Otelde tanıştığı bir arkadaşının ölmesi üzerine David onun yerine geçecektir. Robertson isimli bu adamın bütün kimlik bilgilerini ve randevu defterini de yanına alarak yeni kimliği ile yeni bir hayata başlamaya karar verir. Başka bir insanın yerine geçmenin sanıldığı kadar kolay olmadığını, Robertson’un hayatı ile ilgili sırları keşfettikçe daha iyi anlayacaktır.

4. Charlize Theron - I Could Go on Singing (1963)

Jenny Bowman, düzenli olarak dünyayı gezen başarılı bir konser şarkıcısıdır. Londra'da kaldığı süre boyunca, dul kalmış önde gelen bir cerrah olan David Donne'yi ziyaret eder .

5. Julianne Moore - Rosemary's Baby (1968)

Tanınmış bir aktör olmak için çabalayan Guy ve güzeller güzeli karısı Rosemary, New York'taki yeni hayatlarına başlamak için eski bir binada mütevazi bir daire kiralarlar. Genç çiftin bu yabancı yere alışmalarındaki en büyük yardımcısı üst katlarında oturan yaşlı Castavet çifti olur. Castavet çiftinin 'fazlaca' misafirperver olan tavırları güzel Rosemary'i şüphelere sürüklerken kocası Guy olan bitenin farkında değildir. Günden güne tedirginleşen ve şüpheleri kocası tarafından önemsenmeyen Rosemary gördüğü tuhaf ve korkutucu bir rüyayla derinden sarsılır. Rüyasında şeytani bir varlık tarafından tecavüze uğradığını gören kadın gerçek hayatında da hamile kaldığında komşuların gizemi giderek artacaktır.

Ira Levin'in kült romanından Roman Polanski tarafından sinemaya uyarlanan film korku-gerilim sinemasının en başarılı örneklerinden biri.

6. Antonio Banderas - Touch of Evil (1958)

Amerika-Meksika sınırında bir adam, bir arabanın içerisine saatli bomba bırakır. Arabanın sahipleri, Amerikan sınırına doğru yavaş yavaş ilerlemektedirler. Araba sınırı geçtiğinde patlar ve içerisindekiler ölür. Balayında olan başarılı müfettiş Miguel Vargas ve eşi Susie olaya birebir tanık olmuşlardır. Miguel bombanın içeriğinde Amerikan yapımı bir yağın olduğunu keşfettiğinde davayı çözmeyi üstlenir. Amerikan sinemasının en ilham verici isimlerinden biri olan Orson Welles imzalı yapıt, özellikle açılış sekansındaki tek plan sahneyle hafızalara kazınır. Touch of Evil, halen daha günümüzün en iyi kara film yapıtlarından biri olarak kabul edilir.

7. Owen Wilson - The Insider (1999)

Jeffrey Wigard, dönemin en önemli sigara firmalarından birinde araştırma bölümü başkanı olarak çalışmaktadır. Bir gün yönetim kurulu üyeleri ile farklı düşüncelere sahip olmasından ötürü, onlarla ters düşer ve işten atılır. İşten atıldıktan sonra şirketin sağlıksız tüm politikalarını cesur bir şekilde açığa vurmaya kalkışan Jeffrey, oldukça kallavi kişilerden uyarılar almaya başlar. Günden güne kendini daha tehlikeli bir pozisyona sokan Jeffrey, nasıl bir işin içine girdiğinden habersizdir.

8. Vin Diesel - Gone with the Wind (1939)

Amerikan Sivil Savaşı'nın arifesinde, Georgia eyaletinin kırsal bir bölgesindeyiz... Scarlett, Suellen ve Careen ile birlikte İrlanda göçmeni bir ailenin kızlarından biridir. Güzeller güzeli Scarlett, Brent ve Stuart isimli iki kardeşle konuşmaktadır. Bu iki kardeş Scarlett'tan bir şeyi gizlemektedirler. Genç kızı gizlice sevdiği Ashley Wilkes isimli adam Scarlett'a aşık olsa da kuzeni Melanie ile evlenecektir. Henüz kimsenin bilmediği bu gerçek, yakın bir zamanda duyurulacaktır. Daha sonraları Scarlett, gönlünü Rhett Butler'a kaptırsa da Ashley'i aklından atamayacaktır.

9. Uma Thurman - Pillow Talk (1959)

Brad, çapkınlığıyla ün yapmış genç ve bekar bir bestecidir. Müzik dışındaki tüm zamanını kadınlarla geçirmektedir. Komşusu Jan ise dekoratörlük yapan genç ve bekar bir kadındır. Brad ve Jan aynı telefonu paylaşmaktadırlar.

10. Salma Hayek - Willy Wonka and the Chocolate Factory (1971)

Dünyanın en popüler ve en çok satış yapan çikolata fabrikasının iş yerinden dışarı adımını atmayan garip sahibi Willy Wonka, günün birinde kapılarını kimseye açmadığı fabrikasını 5 çocuğa gezdirme kararı alır.

Ailesi çok fakir olan Charlie’nin şansı yüzüne güler ve çok istediği çikolata fabrikasını görmeye hak kazanan 5 çocuktan biri olur. Acaba Willy Wonka’nın gizemli ve büyüleyici dünyasına adım attığında da o kadar şanslı olup çocuklar arasından sıyrılıp birinciliği kapabilecek midir?

11. Tom Hanks - 2001: A Space Odyssey (1968)

Filmde bir grup primat ıssız bir yerde yemek için kavga etmektedirler. Kavgaları, aniden yanıbaşlarında beliren esrarengiz siyah bir taş sebebiyle bölünür. Aniden beliren bu taş, primatların ilk defa alet kullanmasını sağlayacak bir güce sahiptir. Ve böylece evrimin en önemli adımlarından biri olan akıl kullanımı başlamış, insanların şafağı gelmiştir.

2001’de, bir önceki sahneden 4 milyon yıl sonra, bir uzay gemisi aydan gelen esrarengiz sinyallerin ardında aynı siyah taşı keşfeder. Hem de ay yüzeyinde. Sinyaller Jüpiter'e gitmektedir.

On sekiz ay sonra Discovery’nin güvertesinde, astronotlar David Bowman ve Frank Poole Jüpiter’in gölgesine doğru yola çıkmışlardır. Uzay gemisinde HAL 9000 adında, yapay zekaya sahip, dünyanın en gelişmiş bilgisayarı bulunmaktadır. Ve hiç kuşkusuz, bu sonuncunun, kendi planları vardır...

12. Heath Ledger - The Wizard of Oz (1939)

Kansas’ta kendi halinde bir çiftlikte hayatını sürdüren Dorothy Gale, yaşadığı hayattan mutludur. Bir gün koskoca bir evi beraberinde sürükleyecek bir hortum çiftliği vurur. Dorothy ve Toto, uyandıklarında kendilerini oldukça tuhaf, peri masalından çıkma bir köyün içerisinde bulurlar. Bu esnada ölen lanetli doğu cadısının intikamını almak isteyen lanetli batı cadısı Dorothy’nin peşine düşer. İyi cadı Glinda ise Dorothy’yi korur ve ona Oz Büyücüsü’nden yardım almasını tavsiye eder. Dorothy, beklenmedik bir yolculuğa çıkmak durumundadır. Sinema tarihinin en önemli fantastik yapıtlarından biri olarak kabul edilen The Wizard of Oz’un yönetmen koltuğunda ünlü yönetmen Victor Fleming oturuyor.

13. Jennifer Lopez - West Side Story (1961)

Birbirine düşman iki sokak çetesi olan Köpekbalıkları ve Jetler'e mensup bir genç kız ile bir genç erkeğin aşkını ve kavuşamama hikayelerini anlatan film, modern bir Romeo ve Juliet uyarlamasını müzikal türe sokuyor.

14. Justin Bieber - Step Brothers (2008)

39 yaşında bir adam olmasına rağmen halen daha bir işi ve hayatı olmayan Brennan Huff, annesi Nancy ile birlikte yaşayan, deyim yerindeyse tam bir ana kuzusudur. Dale Doback ise aynı şekilde babasıyla birlikte yaşayan 40 yaşında bir adamdır. İkisinin kaderi anne ve babalarının evlenmeye karar vermesiyle birleşir. Artık aynı odayı paylaşan bu iki koca adam üvey kardeş olmuşlardır ve yaşlarına rağmen hala birer küçük çocuk gibi davranmaktadır. Birbirlerinden nefret eden ve sürekli kavgaya tutuşan bu iki kardeş, anne ve babalarının evliliklerinin çatırdamaya başlamasıyla planda değişiklik yaparlar. Ebeveynlerinin ayrılmasını istemeyen ikili onları yeniden bir araya getirmek için el ele verecektir.

15. Seth MacFarlane - The Sound of Music (1964)

Maria öylesine hayat dolu ve çoşkulu bir genç kadındır ki manastır hayatı aslında hiç de onun ruhuna hitap etmemektedir. En sevdiği şey dağlara çıkıp şarkı söylemektir. Bu yüzden de genelde birçok dersi kaçırır. Bu duruma bir çare arayan Baş Rahibe Peggy, sorumluluk alması için Maria'yı bakıcı olarak karısını yeni kaybetmiş, 7 çocuklu Kaptan Von Trapp'ın yanına gönderir. Kaptan Trapp'ın çocuklarının haylazlığı yüzünden bütün bakıcılar bir süre sonra işi bırakmaktadırlar. Maria ise iyimserliği ve sevecenliğiyle hem kaptanın güvenini hem de çocukların sevgisini kazanacaktır. En iyi yönetmen ve film dahil 5 dalda Oscar ödülü kazanan Maria von Trapp’in otobiyografik romanından uyarlanmış müzikalin beyazperdeye versiyonu klasikleşmiş bir yapıttır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

2021 ve 2022'nin En İyileri de Listede! Ölmeden Önce Mutlaka İzlenmesi Gereken Başyapıt Niteliğindeki Filmler
En İyi Filmler Kategorisinde Herkesin Hayatında En Az Bir Kez İzlemesi Gereken Birbirinden Etkileyici 30 Film
30 Yaşına Gelmeden İzlemiş Olmanız Gereken 30 Efsane Film

Popüler İçerikler

Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"
Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
9 Yaşındaki Çocuğa İmam Odasında Yıllarca İstismar İddiası: İmam Tutuklandı!
YORUMLAR
27.02.2021

Bi Allahın kulu da dememiş Titanik diye puuuu

Değil mi ya bütün listede onu aradım

27.02.2021

Kaliteli filmler.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ