Bahçeli: 'Ekonomik OHAL'den Bahsetmek Gafilliktir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Prof. Dr. İzzet Özgenç'in ekonomik gerekçelerle OHAL ilan edilebileceği açıklamasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den sert yanıt geldi. Bahçeli, 'Ekonomideki konjoktürel gelişmeleri ve isabetli politika tercihlerini çarpıtıp OHAL’den bahsetmek gafilliktir, şuursuzluktur' dedi.

"Genel başkanların cumhurbaşkanı adayını belirleyeme mezun olmadıkları açık"

Maalesef Türkiye aylardır, zillet ittifakının meçhul ve müphem “Cumhurbaşkanı adayı” üzerinde devam edegelen fuzuli tartışmalarla meşgul edilmektedir. Sivriltilmeye çalışılan sipariş isimler etrafında yoğunlaşan adaylık karmaşasının esasen taktik bir siyaset kurnazlığı olduğu da gözümüzden kaçmamaktır. Buna rağmen zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayını belirlemeye, CHP Genel Başkanı’nın iddia ve ifade ettiğinin aksine, ittifakı oluşturan partilerin genel başkanlarının mezun olmadığı açıktır. Hala ve henüz zillet partilerinin sırtını yasladıkları efendilerinden bir aday işareti alamadıkları ortadadır. 

CHP Genel Başkanı ne kadar heveslense de, ne ölçüde heyecanlanıp iki de bir “İttifak kabul ederse cumhurbaşkanı adayı olmaktan gurur duyarım” dese de çabaları beyhudedir; çünkü bu sakil zihniyet karar ve irade haysiyetini çoktan yabancı güçlere devretmiştir. Zillet ittifakının ruhu ve ruhsatı Türkiye düşmanlarının eline geçmiştir. Anlaşılan odur ki, cumhurbaşkanı adayının hüviyeti çerçevesinde bilinçli ve sistematik bir arayış canlı tutulmaktadır. İsimleri kamuoyunda parlatılan genel başkanlar ve belediye başkanları ise alttan alta polemikleri kaşıyıp kamçılamaktadır. Türk milleti böyle bir gergin atmosfere mahkum ve müstahak görülemeyecektir. Türkiye’nin geleceğine dair en küçük hazırlıkları, dişe dokunur bir tane projeleri bulunmayanların cumhurbaşkanı adayının kimliği ve kişiliğiyle ilgili gündem oluşturma, bunu da sürekli sıcak tutma gayeleri milletimize karşı saygısızlık, aynı zamanda ağır bir kusurdur.

CHP Genel Başkanı’nın İP Başkanı’na Başbakanlığı layık görmesi, İP Başkanı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ikinci Fatih’e benzetip yüzünde Rabbi Yesir gördüğünü ileri sürmesi birbirine kumpas hazırlayan, birbirinin kuyusunu kazan zillet partilerinin traji komik hallerine ve hezeyana batmış siyasi tükenişlerine bariz delildir.

Ekonomik OHAL tepkisi

Bahçeli, Prof. Dr. İzzet Özgenç’in ekonomik şartlar nedeniyle OHAL ilan edilebileceği açıklamasıyla başlaya tartışmasıyla ilgili olarak ise şu mesajı verdi:

'Ayrıca ekonomideki konjoktürel gelişmeleri ve isabetli politika tercihlerini çarpıtıp OHAL’den bahsetmek gafilliktir, şuursuzluktur. Yükselen, toparlanan ve dengeye gelen Türkiye ekonomisinde olağanüstü hiçbir şey yoktur. Geleceğe güvenle bakmak varken, makroekonomik parametrelerle ilgili cahilce polemikler yapmak yalnızca krizseverlere hizmet, yalnızca Türkiye’nin düşmesini gözleyenlere himmettir. Türkiye büyüyen, güçlenen ve zenginleşen bir ülkedir. Dönemsel sorunlar geçicidir, kısa süre sonra her şey eskisinden daha iyi olacaktır. Dünyanın dört bir tarafı kaynarken, çevremiz kuşatma altındayken, Türkiye’nin iç cephesini düşürmeye, kaleyi yıkmaya azmetmek vatana ve millete ihanetle eşdeğer bir aymazlıktır.'

Ne olmuştu?

Erdoğan'ın Yasaları 'Onaylattığı' Prof. Dr. İzzet Özgenç: 'Ekonomik Bunalım Sebebiyle OHAL'e Hazır Olmalıyız'
‘Ekonomik Bunalım Sonucu OHAL İlan Edilebilir’ Demişti: Prof. Dr. İzzet Özgenç Özür Diledi

Popüler İçerikler

Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
Serenay Sarıkaya mı? Hande Erçel mi? Maskülen Tarzın Kime Daha Çok Yakıştığını Birlikte Seçiyoruz!
YORUMLAR
15.12.2021

Hala konuşuyor canlı cenaze! Bi sus sen ya!

15.12.2021

Muppets 'da iki tane yaşlı balkonda durur, kendi aralarında konuşurlardı.. .... İkiside birbirini anlamaz.... Diğer kuklalar bunları anlamazdı... .... Muppets Show "canlı" devam ediyor .... 🤪😡😠

15.12.2021

Yardımcı teknik direktör futbolcusunu uyarırken. Oynat uğurcuğum.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ