Bağışıklık Sistemimizi Gösteren 16 İnanılmaz Fotoğraf

İnsan vücudu ve içerisindeki bütün sistemler inanılmaz bir şeydir. Bu sistemlerden birisi de bağışıklık sistemidir. Bağışıklık sistemi, patojen olarak bilinen ve vücudumuzda hastalığa sebebiyet veren mikropların tespit edebilmesi ve etkisiz hale getirilmesinden sorumludur. 

28 yıl evvel, National Geographic Magazine 'Our Immune System: The Wars Within' adıyla bir makale yayımladı. Fotoğrafları Boehringer Ingelheim firmasından Lennart Nilsson tarafından çekilen Peter Jaret tarafından yazılan makale 1986'da National Geographic Magazine dergisinin Haziran sayısına basılmıştır.

Nisan 2013'te, Reddit kullanıcısı 'spukkingfaceship' , bu makalenin fotoğraflarını Imgur sitesinde bulmuş ve gün yüzüne çıkarmıştır. 

Aşağıda bu fotoğrafları ve altlarında ise açıklamalarını bulabilirsiniz.

1.

twistedsifter.com

Dokularda bulunan patojenlerin, ölü gözelerin, hücresel kalıntıların ve vücuttaki yabancı maddelerin yutulmasından sorumlu hücre olan 'Makrofaj'

2.

twistedsifter.com

Bağışıklık sisteminin ana parçası olan T hücresi. Mavi renkli görünen kısım ise T hücresine saldıran Hiv/ AIDS virüsüdür.

3.

twistedsifter.com

Bakteri ile kaplı örnekte görüldüğü gibi, tek bir cins patojene saldırmakla görevli olan antikorlar ordusu üreten B hücresi.

4.

twistedsifter.com

Kırmızı kan hücreleri içerisinde çoğalan Sıtma'ya sebebiyet veren tek hücreliler. Bu hücrelerden birisi diğer hücrelere yayılıp çoğalmasını sağlayacak parazitleri yaymak için yarılmış durumda.

5.

twistedsifter.com

Tehlikeli mikroorganizmalara karşı ilk savunmayı sağlayan set, deri hücreleri yaralanma sonrası kendisini hızlıca iyileştirebilme yeteneğine sahiptir.

6.

twistedsifter.com

Fagositoz yani hücre yiyici tek hücreli Makrofaj'ın yalancı ayaklar çıkartarak bir kaç E-coli bakterisini sarmalaması.

7.

twistedsifter.com

Makrofaj zarının genişlemesi sonucu tuzağa düşürülen bakteriler.

8.

twistedsifter.com

Makrofaj içerisindeki güçlü kimyasallar saldırılan hücrenin parçalarını yok eder.

9.

twistedsifter.com

Bilim kurgularda karşılaştığımız sahnelerde gördüğümüz gibi Makrofaj'dan çıkan yalancı ayaklar bakteriyi tuzağa düşürür.

10.

twistedsifter.com

İnsan soyunun karşılaştığı en büyük tehlikelerden biri olan kanserojen mineral 'Asbest'in Makrofaj tarafından yakalanması.

11.

twistedsifter.com

Vücuttaki sağlıklı hücrelerin bir şekilde mekanizmanın dışına çıkıp kanseri meydana getirmesine sebebiyet veren isyan. Neyse ki, dış yüzeylerindeki antijenler bu kendi kendilerini değiştirebilen hücreleri yavaşça kontrol edebiliyorlar. Bu sebeple, bu büyük kanser hücresinde olduğu gibi kontrolden çıkan hücreler katil T hücreleri tarafından hedef haline geliyorlar.

12.

twistedsifter.com

Katil T hücrelerinin kanser hücresine saldırdığı an. Düzgün yuvarlar bir şekle sahip olan T hücreleri saldırı anında hedefin hücre zarını delecek olan kimyasalları salgılayabilmek için ince uzun saldırı pozisyonuna geçiyorlar.

13.

twistedsifter.com

Sitoplazmasını kaybeden bir kanser hücresi, geriye sadece lifli iskelet kalmıştır ve alt tarafta da bir T hücresi.

14.

twistedsifter.com

Gereksiz antikor üreterek insanın başına bela olan alerjik reaksiyonlara karşı hevesli bir şekilde karşılık veren bağışıklığımız.

15.

twistedsifter.com

'Romatoid artrit'i yani bağışıklık sisteminin eklemlere saldırmasına yol açan bir bozukluğu olan 50 yaşındaki bir kadının femuru.

16.

twistedsifter.com

Genel bir grip virüsü tespit edilmemek için sürekli mutasyon geçirir. Mavi olarak gözüken şeyler sağlıklı hücrelere saldıran grip virüsleridir.

Popüler İçerikler

Demet Akalın 'Laiklik' Açıklamasıyla Gündem Olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Ateş Püskürdü!
"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi