Bağışıklığınızın Düştüğünü Gösteren Bu 4 Belirti Sizde de Varsa Almanız Gereken Önlemleri Öğrenmelisiniz!

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte grip türevi hastalıklar da arttı. Bu sıralar hepimiz hastalıklara karşı dirençli olabilmek için bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye çalışıyoruz. Peki, hangi durumlar bağışıklığınızın zayıfladığının habercisi olabilir? Eğer bilmiyorsanız, bağışıklığınızın düştüğünü gösteren belirtileri ve bağışıklığınız düştüğünde nasıl güçlendirebileceğinizi, açıklıyoruz.

1. Ağız içinde ya da dil üzerinde, ağrılı, ortası beyaz lezyonlar oluşuyorsa...

Aft ya da bir başka deyişle aftöz ülser, adı verilen bu lezyonlar bağışıklık sisteminizin zayıfladığının öncelikli habercisidir. Bunlar ortası beyaz kenarları kırmızı düğme şeklinde delinmiş gibi görünen ağız içi yaralarıdır.

2. Dudağınızda uçuk ya da yaralar çıkıyorsa...

Dudak ve çevresinde görülen yaygın bir viral cilt enfeksiyonu olan uçuk, bağışıklığın düştüğü zamanlarda sık sık tekrarlayabilir.

3. Tekrar eden ya da kronikleşmiş solunum yolu enfeksiyonu yaşıyorsanız...

'Bu kış gripten kurtulamadım' sözünü daha önce duymuşsunuzdur. Uzun süreli burun tıkanıklığı, burun içi yanması, boğaz ağrısı ya da öksürük şikayetleri de bağışıklığınız ile ilgili olabilir. Bir başka deyişle, aslında grip sizden kurtulamıyor olabilir. Uzmanlar sık sık solunum yolu enfeksiyonu yaşayan ya da grip semptomlarının azaldıktan sonra yeniden şiddetlendiği durumlarda bağışıklık sisteminin zayıfladığını söylüyor.

4. Vücuttaki yaralar geç iyileşiyorsa...

Vücudun herhangi bir yerinde yaralanma sonra iyileşme geç tamamlanıyorsa bağışıklık sisteminiz uyarı veriyor olabilir.

C vitamini, çinko ya da selenyum gibi vücudu destekleyen takviyeler alınmalıdır.

Gribe karşı kullanılan vitamin ve mineral takviyeleri bağışıklığı kuvvetlendirmede etkili olabilir. Doktorunuza danışarak bir takviye ilaç alabilirsiniz. Ek olarak meyve ve sebze tüketimine özen göstererek de bu vitaminleri almak mümkündür.

Stresten uzak durulmalıdır.

Stres bağışıklığın direncini azaltan en kuvvetli düşmanlardan bir tanesi olabilir. Siz yalnızca ruhsal zararlarını hissediyor olsanız da stresin uzun vadede vücudu yıprattığını unutmamalısınız.

Yeterince dinlenilmelidir.

Bağışıklığınızı kuvvetlendirecek en önemli etmenlerden birisi de dinlenmektir. Bir süre kendinizi yoracak zihinsel ve fiziksel aktivitelerden uzak durarak iyileşme hızlandırılabilir.

Uyku düzenine özen gösterilmelidir.

Uyku sırasında vücudunuz kendini yeniler ve güne daha dinç uyanırsınız. Uyku düzeninize ve yeterince uyumaya özen gösterirseniz günden güne iyileştiğinizi hissedebilirsiniz.

Spor yapmaya özen göstermelisiniz.

Spor vücudunuzu dinç tutmak ve kaslarınızı kuvvetlendirmek için bu dönemde en büyük yardımcınız olabilir. Kendinizi zorlamadan hafif egzersizlerle gücünüzü toplamak için spordan vazgeçmemelisiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Hastanedeki Oda Arkadaşının Solunum Cihazını "Sesten Rahatsız Oldum" Diyerek Kapatan Kadın Kan Dondurdu!
Varlığına İnanmakta Zorluk Çekeceğiniz Yeryüzündeki Birbirinden İlginç ve Korkunç Hastalıklar
Alkol Aldıktan Sonra Neden Bunları Yaşıyorum Diyenlere: Alkol Aldıktan Sonra Vücudunuzda Neler Değişiyor?
Sexting’de Heyecanı Artırmak İçin Denemen Gereken Şey Ne?

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!