Bağdat Caddesi'nde Çiçekçiyi Öldüren Sürücü de Tahliye Oluyor

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya çarparak ölümüne neden olan ve 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Murathan Öztürk, darbe girişiminin ardından kapsamı genişletilen koşullu salıverilmeyle 6 ay içinde tahliye olacak.

Bağdat Caddesi’nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya çarparak ölümüne neden olduğu suçlamasıyla aranan ve 87 gün sonra (5 Ekim 2015) teslim olan hukuk fakültesi öğrencisi 19 yaşındaki Murathan Öztürk, 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cezayı veren Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesi, Öztürk için hiçbir indirim maddesi uygulamamıştı. Kaya’ya verilen bu ceza ise taksirli suçlarda verilen en yüksek ceza olarak kayıtlara geçmişti.

Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya Çarparak Ölümüne Neden Olan Sürücüye 7 Yıl Hapis
Cezaevlerinden 38 Bin Kişiye Tahliye Yolu

Kanun Hükmünde Kararname'de yer alan koşullu salıverme uygulamasındaki “cezalar yarı yarıya düşer” maddesine göre Öztürk’ün 7 yıllık cezası 3,5 yıla düşüyor. Şubat ayında aldığı cezadan önce yattığı 5 aylık süre ve cezadan sonra yattığı 7 aylık süre de göz önünde bulundurulduğunda ise Öztürk’ün cezası 2.5 yıla düşecek. 

Yine koşullu salıverme uygulamasına göre mahkumlar cezalarının son iki yılında tahliye olacağı için Öztürk de 6 ay sonra serbest kalacak. 

Öztürk bu 6 aylık süreyi ise açık cezaevinde geçirip, zaman zaman haftalık izinlerle ailesini görmeye gidebilecek.

Ne olmuştu?

11 Temmuz 2015 gecesi 03.30 sıralarında, Kadıköy Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal mevkisinde, başka bir otomobil ile yarış yaptığı ve aşırı süratli olduğu iddia edilen İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk'ün kullandığı otomobil kontrolden çıktı.

Savrulan otomobil, kaldırımı aşarak yol kenarındaki çiçek tezgâhında günlük 30 lira yevmiye ile çalışan ve o anda kitap okuyan Mehmet Emin Kaya’ya çarptı. Kazada, Kaya ağır yaralanırken, otomobil sürücüsü kaçtı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mehmet Emin Kaya kurtarılamadı.

Bu arada Mehmet Emin Kaya'nın yaşamını yitirdiği gece Bağdat Caddesi'nde bir kaza daha meydana gelmiş, bu kazada da 18 yaşındaki Hasan Hüseyin Koşum hayatını kaybetmiş ve Bağdat Caddesi'ndeki 'trafik terörü' yaşanan iki ayrı kazanın ardından protesto edilmişti.

Bağdat Caddesi'nde 'Trafik Terörüne Dur De' Eylemi

Mehmet Emin Kaya'ya çarpan zanlının babası Mustafa Öztürk, sosyal medyada yazılanlardan ötürü psikolojisinin bozulduğunu söylediği oğlunu tedavisi bittikten sonra teslim edeceğini açıklamıştı.

Kaya ailesinin avukatı İlknur Tunç, oğullarını adalete teslim etmeyen Öztürk ailesi hakkında ‘yardım ve yataklıktan’ suç duyurusunda bulunmuştu. Ayrıca zanlı ve babasının kredi kartlarına ait dökümleri de talep eden Tunç, “Yapılan harcamaların tespitiyle alkol alıp almadığının ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Olay anında alkol muayenesi yapılmadığı için bu durum bizim için çok önemli” demişti.

19 yaşındaki zanlı Murathan Öztürk 87 gün sonra teslim olmuş, şubat ayında 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ölümünden sonra Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın tezgâhının bulunduğu noktaya çok sayıda not bırakılmıştı

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
18.08.2016

Bu ülkede hala demokrasiye, hukuka, adalete inanan var mı gerçekten ?

18.08.2016

akp yakışan bir hareket olmuş... allah belanızı versin ayrıca

18.08.2016

Madem suç işleyen herkes dışarı çıkıyor o zaman biz içeri girelim lütfen! İçerisi daha güvenli olacak!!!

TÜM YORUMLARI OKU (29)